Manisa'da Bugün

GOLÜ ATAMAZSAN BASKETİ YERSİN !

SPOR

Manisa Belediyespor Basketbol Takımı, futbol takımının milyonlar harcadığı dönemde küçük bütçeyle ilk sezonunda 3. Lig’e yükseldi

 Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün üzerine titrediği Manisa Belediyespor’da birbirinden çok farklı iki ayrı tablo var. Futbolda yıllardır milyon liralar harcayan Yeşil-Beyazlılar, 3. Lig biletini alamazken, basketbolda ise ilk senesinde küçük bütçeyle harikalar yarattı.

DOĞRU HAMLELERLE BAŞARI ÇABUK GELDİ

Antrenör Ekrem Öztürk, Basketbol Şube Sorumlusu Emre Akpınar önderliğindeki Manisa Belediyespor basketbol takımının temelleri geçen yıl atıldı. Önceliğin Manisalı gençlere verilmesi ve ligde ismini duyurmuş 5 isimle anlaşılmasıyla birlikte Yeşil-Beyazlılar, kulüp tarihinde ilk kez 3. Lig’e çıkma başarısını gösterdi. Küçük bütçeyle kurulmasına rağmen ödemelerin zamanında yapılması, Belediyespor’u kısa süre cazip kulüpler arasına soktu. Grubunda Pamukkale Üniversitesi, Muğla Orman, Tire Belediyesi, Altay ve Kuşadası Belediyespor ile karşılaşan ve bütçeleri kendilerinden üç katı fazla olan güçlü ekiplerle mücadele eden Belediyespor, 3. Lig’e çıktı. Yeşil-Beyazlılar artık 2. Lig’e yükselme maçlarına odaklandı.

İKİ BÜTÇE ARASINDA UÇURUMLAR VAR

Manisa Belediyespor futbol takımı, son yıllarda inanılması güç rakamlar harcadı. Son iki yılda 2 milyon liraya yakın bir para harcayan Yeşil-Beyazlılar, mutlu sona ulaşamazken, şuanda da lider Balçova Belediyespor’un 6 puan gerisinde. Belediyespor Basketbol Takımı’nın ise 80-90 bin liralık bütçeyle 3. Lig vizesini aldığı öğrenildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.