Manisa'da Bugün

HOROZKÖY’DEN “PKK DIŞARI” TEPKİSİ!

SPOR

Horozköyspor Yönetimi, Somaspor maçında kendilerine yönelik yapılan ırkçı tezahüratları basın açıklamasıyla kınayıp Somaspor'un kendilerini Bursaspor-Diyarbakırspor kavgasına sürüklediğini kaydetti.

Horozköyspor ile Somaspor arasında geçtiğimiz cumartesi günü Soma Atatürk Stadı’nda oynanan Süper Amatör Lig maçında yaşananlar büyük yankı uyandıracağa benziyor. Soma’daki maçta ırkçı tezahüratlara maruz kaldıklarını öne süren Horozköyspor Yönetimi, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla Somalı taraftarları kınadı.

“BİZE ‘PKK DIŞARI’ DİYE BAĞIRDILAR”

Horozköyspor Basın Sözcüsü Bülent Tanrıverdi, yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda şu ifadeleri kullandı: “20 Ekim 2012 tarihinde sahamızda karşılaştığımız Somaspor maçında öne geçtiğimiz dakikadan itibaren çirkin tezahüratlarda bulunan arkasından taraftarımızın bulunduğu alana ses bombaları ve maytaplar atan Somaspor taraftarları olayları başlatıp, taraftarımızı tahrik etmiştir.Bu maçtan sonra Somaspor yönetimi basın açıklaması yapıp tribün olaylarının bir daha yaşanmayacağını açıklamıştı. Biz Horozköyspor yönetim kurulu olarak bu açıklamayı samimi bulup herhangi bir olaya sebep olmamak için sessiz kalmayı tercih ettik. Maalesef 12 Ocak 2013 tarihinde Somaspor’un sahasında oynadığımız maçta, Soma yönetiminin ve soma taraftarının samimi olmadığını anladık, doksan dakika boyunca koro halinde futbolcu kardeşlerimize ağza alınmayacak küfürler edilmiştir. Buda yetmezmiş gibi futbolcularımızın sahaya girişi sırasında 'Kahrolsun PKK', 'PKK dışarı' diye tempo tutan bu kendini bilmez kişileri, şiddetle kınıyoruz bu insanları susturmayı başaramayan Soma yönetiminin artık kesinlikle samimiyetine inanmayacağız.Somaspor genel kaptanı Melih Yavaş’ın koridorda futbolcularımızı tehdit edip çok değerli hocamız Nejat Fenli’ye bu oyuncunu çıkaracaksın yoksa keserim, öldürürüm deme cüretini gösteren bu kişiyiHorozköy camiası asla ve asla unutmayacaktır.Horoköy yönetim kurulu olarak bu kendini bilmez taraftara ve yönetici sıfatıyla dolaşan kişilere ceza vermeyen kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz”

SOMASPOR’A 1 MAÇ SAHA KAPATMA

ASKF Disiplin Kurulu, yaptığı toplantıda Soma’da yaşanan olaylar nedeniyle ev sahibi Somaspor’a 1 maç saha kapatma cezası verdi. İki kulüp arasında ipler yeniden gerildi. Şimdi gözler Somaspor tarafında. Siyah-Beyazlıların konuyla ilgili yapacağı açıklama merakla bekleniyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.