Manisa'da Bugün

HÜSEYİN KESKİN ; İKİNCİ YARI DAHA ZOR GEÇECEK

SPOR

HÜSEYİN KESKİN ; İKİNCİ YARI DAHA ZOR GEÇECEK

 İkinci yarı daha zor geçecek
Ligin ikinci yarısına Karşıyaka galibiyetiyle başlayan lider Manisaspor, Kartal deplasmanında bir puanla yetinmek zorunda kaldı. Karşılaşma boyunca istediği oyunu sahaya bir türlü yansıtamayan Tarzanlar, mağlubiyetten hatta farklı mağlubiyetten başarılı kalecisi Volkan’ın olağanüstü kurtarışları sayesinde kurtuldu. 

Geçtiğimiz hafta ligin ikinci yarısına Karşıyaka’yı 1-0 mağlup ederek başlayan Manisaspor, bu karşılaşmadan 3 puanla ayrılmasına rağmen karşılaşmanın bazı bölümlerinde kötü bir performans sergilemişti. Hatta maçın son 10 dakikalık bölümünde sahada 10 kişi kalan Karşıyaka’nın Manisaspor’u bir hayli zorladığını da çok iyi hatırlıyoruz. Bugün de ne yazık ki Kartalspor karşısında geçen haftakinden daha kötü bir Manisaspor izledik. 

Kaleci Volkan’ın olağanüstü, defans oyuncularının da vasat bir oyun sergilediği karşılaşmada orta saha oyuncuları ve forvet Kahe’nin son derece kötü bir oyun sergilemesi ev sahibi Kartalspor’un üstünlüğü ele geçirmesine neden oldu. Özellikle ikinci yarıda çok net pozisyonlar yakalayan Kartalspor forvetlerine tıpkı Boluspor maçında olduğu gibi yine günün başarılı ismi kaleci Volkan geçit vermedi. Lider Manisaspor ise Bekir ve Bülent’in birer şutu ve Iwanski’nin plase vuruşundan başka akıllarda kalacak bir pozisyon üretemedi. 

Endişeliyim…

Son iki karşılaşmada gördüklerim beni ligin ikinci yarısı için endişelendiriyor. Zor koşullarda, takımda kalan birkaç oyuncu ile onların arasına katılan gençlerden oluşan Manisaspor, hocasının da olağanüstü inancı ve başarısıyla tüm tahminleri alt üst edip ligin ilk yarısını lider bitirmişti. Ve halen de lider. Ancak özellikle gençlerden kurulan orta saha oyuncuları ilerleyen haftalarda daha da sertleşecek, tecrübe ve kondisyon gerektirecek maçlarda nasıl performans gösterecek merak ediyorum ve açıkçası endişeliyim. Yanlış anlaşılmak istemem, her defasında söylüyorum; bu yönetim, bu teknik heyet ve bu kadro zaten şu ana kadar başarılarıyla alkışı çoktan hak ettiler. Ancak ilerleyen haftaların daha zor geçeceğini göz önünde bulundurursak ağırlıklı olarak gençlerden oluşan Manisaspor takımını çok zorlu bir sürecin beklediğini vurgulamak istedim. Dilerim Manisaspor, camiası ve taraftarıyla ilk yarıda sergilediği dayanışma ve desteği ikinci devre de sürdürür ve hedefe ulaşır. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.