Manisa'da Bugün

HÜSEYİN KESKİN;Tarzan, lideri evinde vurdu

SPOR

Tarzan, lideri evinde vurdu

 Geçtiğimiz hafta kendi evinde Konyaspor’a mağlup olarak zirve yolunda yara alan Manisaspor, lig lideri Kayseri Erciyesspor’u deplasmanda 3-2 mağlup ederek rakibinin puan farkını açmasına izin vermedi.
Kendisini bekleyen çok zorlu son iki haftaya kendi sahasında aldığı Konyaspor mağlubiyetiyle giren Manisaspor, K.Erciyes deplasmanı öncesi adeta istim üzerindeydi. Tarzanlar, ligin lideri ve iyi top oynayan ekibi K.Erciyespor’a mağlup olmaları durumunda rakipleriyle aralarındaki puan farkının 8’e çıkacağının bilincindeydiler. Bu durum takım üzerinde hem olumlu hem de olumsuz etki yapabilirdi muhakkak.

Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte alışageldiğimiz baskılı ve ofansif oyununu sahaya yaymak isteyen K.Erciyesspor, karşısında serinkanlı ayağa pas yaparak sahasından çıkan bir Manisaspor buldu. Kayseri ekibi oyunu domine etmek istiyor fakat Tarzanlar buna izin vermiyordu. Başta Gökay, İsmail ve Eray’ın çabuk paslaşmaları ile rakip sahaya yayılmaya başlayan Manisaspor, aradığı golü 26. dakikada Kahe’nin penaltısıyla buldu. 

Bu dakikada Manisaspor öyle bir pozisyon üretti ki, adeta “futbol oyunu için bir belgesel” çekiliyor gibiydi. Manisaspor defansının sol kanadından başlayan İsmail, Kahe, Bülent arasındaki tek pas trafiği günün adamı olacağından habersiz defans arkasına sarkan Murat Gürbüzerol’da son buldu. Belgesel çekimi demiştim ya, Murat topu ayağında tuttuğu an içimden “Ama bu belgesel böyle bitmez, tek vuruş ve gol olması lazımdı” diyordum ki Murat adeta, “Bir saniye lütfen gol zaten garanti. Ben Behram’ı bir tribüne göndereyim önce” dercesine Behram’a çalımı bastı. Rakibine kontrolsüz giren kaleci Behram kırmızı kartla oyun dışı kalırken, Kahe penaltıyı gole çevirerek dengeleri Tarzanlar lehine değiştirdi. 

Golden sonra maçın kontrolünü tamamen eline alan Manisaspor, ikinci yarıya inanılmaz bir bireysel hata sonucu gelen beraberlik golüyle başlasa da günün adamı Murat Gürbüzerol’un 54. ve 65. dakikalarda gelen golleri ile rahatladı. Hikmet’in bir anlık dalgınlığından yararlanan Gogou 82. dakikada aradaki farkı bire indirmesine rağmen Tarzanlar, bu zorlu ve çok kritik deplasmandan 3 puanla ayrılmayı başardılar. 

Tarzanlarda kötü oynayan tek bir oyuncu yoktu. Ancak özellikle kaleci Volkan, İsmail, Gökay, Murat en çok göze batan oyunculardı. Bu sonuçla zirveye asılmayı ısrarla sürdüren Manisaspor, ilk devrenin son maçında kendi evinde karşılaşacağı Adanaspor karşısına büyük bir moralle çıkma fırsatını elde etti. Reha Erginer ve oyuncularını bu güzel galibiyet dolayısıyla tebrik ediyorum.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.