Manisa'da Bugün

İSMAİL KÖSE VE HAKAN BARIŞ 5 MİLYON TL

SPOR

Spor Toto 2.Lig için hazırlanan Manisaspor’da Başkan Abdullah Mergen, Makakula ile ilgili eksi 6 puanla lige başlayacakları yönünde çıkan haberlere açıklık getirdi.

 ÖZEL HABER: COŞKUN KÖKÖZ / HABERTÜRK Mergen, “Makakula’nın 8-10 aylı bir süresi var. Oradan bize bir yaptırım yok. En son yaptığımız görüşmede ligde kalalım Haziran ayında yeniden görüşürüz demiştik. Bu tarz tehlikeler her zaman Manisaspor’un kapısında olacak. Geçmişten gelen dosyalar bir yerde patlayacak. Çünkü artık sonlara gelindi” dedi.
“BÜTÇE YAPACAK ORTAM YOK”
Yeni sezon için bir transfer bütçesi belirlemediklerini ifade eden Mergen, “2-3 milyon TL bu ligde yetmez. Bugün maksimum 5 milyon TL civarında olmalı. Manisaspor’un bütçe yapacak ortamı yok. Burası zaten eksi bütçelerde. Zor şartlar altında takımı götürüyoruz. Finallere gelinmiş davalar var. En sevindirici taraf bizim göreve geldiğimiz günden bu yana hiçbir sorunu ilave etmedik. Personel maaşlarında ödenmeyen bir ayımız var, onlarında olması normal. Gelirimiz yok. Ancak futbolcu satacağız refaha ulaşacağız. Kendi kendimize üreteceğiz.. Taşıma suyuyla dönmüyor bu işler” dedi.
“ŞENOL GÜNEŞ’İN LİSTESİNDEYDİ”
Ali Fırat Okur’a kendisine kulüp bulmasını ilettiklerini ifade eden Abdullah Mergen, “Ne kadar getirebilirse getirecek ve gidecek. Ali Fırat’ı artık düşünmüyoruz. Bizim disiplin sistemimize uymuyor. Hakan Barış için bekliyoruz. Transfer piyasası biraz ağır işliyor. Bize gelen resmi teklif yok. Kasımpaşa, Bursaspor, Trabzonspor ve Kayserispor’un ilgilendiğini biliyorum. Hakan Barış, Bursaspor’da iken Şenol Güneş’in listesindeydi. İsmail Köse’yi de iyi bir rakama satmak istiyoruz. Hakan Barış 3 Milyon TL, İsmail Köse’ye 2 Milyon TL değer biçtik. Ancak masaya oturulur rakam pazarlığı yapılır sonuca varılır. 5 Milyon TL gibi bir beklentimiz var ancak bizim isteğimizle olmuyor. Belki de iki oyuncumuz transfer olmayıp burada kalacak. Bunu zamanla göreceğiz.” diye konuştu.
“FİKRET ORMAN İLE GÖRÜŞECEĞİZ”
Beşiktaş’tan Ümit Karaal’ı kiralamak istediklerini söyleyen Manisaspor Başkanı Mergen, “Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile görüşeceğiz. Geçtiğimiz sezon Elazığspor’a kiralanmıştı. 19 yaşındaki ismi kadromuza katmak istiyoruz. Ozan Sol ve Merthan için Altınordu ile anlaştık. Oyuncularla bir araya gelip anlaşırsak imzaları atacağız. Merthan’ı bonservisiyle alacağız, Ozan Sol’u ise kiralayacağız. Osmanlıspor ile Yıldıray Koçal için görüşme yaptık. Hakan Barış’ı isterseniz bunu takas artı para karşılığında yapabiliriz dedik. Ancak oyuncuyu Keçiörengücü’ne göndermişler. Hakan Barış’ı isterlerse o transferi de bitirebiliriz. Yıldıray Koçal iyi bir golcü” dedi.
“AKTÖRLER İYİ SEÇİLMEMİŞ”

Sportif anlamda başarılı olamadıklarını ancak ekonomik anlamda Manisaspor’un üzerinden büyük yükler aldıklarını belirten Abdullah Mergen, “Makakula çözülse nefes alacağız. Çok büyük bir para. O paraya PTT 1.Lig için vasatın üzerinde takım kurulur. Manisaspor için artık deniz bitti. Vestel bile şiddetle kaçıyor kulüpten. Yanlış yönetimler takımı bu hale getirdi. Aktörler iyi seçilmemiş. Senelerdir dilenci mantığıyla hep ver ver diye olmaz. Bedel ödemeden bir şeyin sahibi olamazsın. Bu sevgi meselesi. Buradan maneviyat dışında bir kazancımız yok. Keşke birlik beraberlik içinde bu takımı yukarılara çıkarsak” şeklinde konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.