Manisa'da Bugün

KEMAL ÖZDEŞ PLAYOFF OYNAMADAN ÇIKACAZ

SPOR

Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, "Manisaspor’un hedefi elbette bir üst lige çıkmak olacak. Bunun için uğraş ve mücadele veriyoruz" dedi.

 Kocaeli Kartepe kampında hazırlıklarını sürdüren Manisaspor'da Teknik Direktör Kemal Özdeş açıklamalarda bulundu. Geçen sezonda Manisaspor'un Süper Lig'ten son maçta döndüğünü hatırlatan Özdeş, "Manisaspor geçen sezon lig içerisinde çok iyi bir performans sergilemiş. Kırılmalar olmasa belki play-off oynamadan çıkabilecek bir durumdayken play-off oynamak zorunda kalmış. Geçtiğimiz yılki takımın içinde yer alan en önemli oyuncular şimdi yine bu takımın içinde. Bunun da bu sene oluşacak başarının altyapısı olduğunu düşünüyorum. Oyuncularımla da bunu paylaşıyorum. Manisaspor’un hedefi elbette bir üst lige çıkmak olacak. Bunun için uğraş ve mücadele veriyoruz. Bunun koşularını yerine getirmeye çalışıyoruz. Nedir bunun koşuları? Önce doğru bir takım. Çünkü değerli bir takımımız var. Doğru ihtiyaçları tespit ederek bu takımı daha güçlü hale getirmeliyiz. Manisaspor’da bu ligde olmayan belki süper lig de olmayan çok ciddi bir altyapı portföyü var. Geçmiş beş yıllık dönem içerisinde çok ciddi bir yatırım yapılmış. Manisaspor’un geleceği açısından bu anlamda umutluyum. Manisa şehrinin tüm dinamiklerini düşünürseniz, Manisaspor’un geçmiş yıllarda ürettiklerini düşünürseniz teknik adam olarak hedefim bir üst lige çıkmak. Bunu yönetimimizle beraber paralel olarak yaşatmak istiyorum" diye konuştu.

“AKADEMİ MANTIĞIYLA BU İŞİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Teknik direktör Özdeş, Manisaspor’da çok değerli bir yapının olduğunu ve bunun sürdürülmesi gerektiğini kaydederek, "Süper ligde görev yaptığım dönemde genç olan oyunlardan yaklaşık 6 tanesi süper lig takımları tarafından transfer edilmek isteniyor. Değerli bir yapı var, bunu sürdürmek gerekiyor. Geçtiğimiz yıl bu çok iyi planlandı çok iyi uygulandı. Belki buna bizi zorunluluklar itti ama bu çok iyi planlandı ve buna sadık kalındı. Plana hem yönetim hem de teknik ekip anlamında sadık kalındı. Bunu sürdürmek istiyorum. Bu hemen karşılık bulmalı. Alttan gelen oyuncular hemen değerlendirilmeli. Çünkü oyuncular oynadıkça değer kazanıyor. Bu en kısa sürede olmalı. Bir akademi mantığıyla bu işi sürdüreceğiz. Hem yarışacağız hem yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.
Sözlerinin sonunda fikstürün zorluğu ya da kolaylığı diye bir şey olduğunu düşünmediğini ifade eden Özdeş şunları söyledi: 
"Fikstür insanı sadece heyecanlandırıyor. Fikstürün çekilmesi ligin çok yaklaştığının göstergesi demek. Ben lige maç maç bakmayı yeğliyorum. Çünkü hedefi olan takımlar her maçı kazanacak tutumu sergilemeliler. Bunu kazandırmaya çalışıyorum. Bunu antrenman öncesi her maç öncesi futbolcularıma işliyorum."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.