Manisa'da Bugün

Kerem Kamal Dünya şampiyonu

SPOR

Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenen Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda 55 kiloda altın madalyaya uzanan milli sporcu Kerem Kamal'ın başarısı, memleketi Manisa'daki ailesine büyük bir sevinç yaşattı.  

Şehzadeler ilçesi Bayındırlık Mahallesi'nde pazarcılıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olan 19 yaşındaki Kerem Kamal'ın babası Kazım Kamal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun hep en iyisi olmak için mücadele verdiğini belirtti.

Kerem'in 2 Temmuz'da da Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını hatırlatan baba Kamal, "Avrupa şampiyonluğu sonrası 10 gün evde dinlendi. Finlandiya'ya giderken, 'Baba ben gidiyorum hakkınızı helal edin.' dedi. Ben de 'Senden dünya şampiyonluğunu bekliyorum.' dedim. Oğlumun maçı olduğunu biliyordum ama heyecandan seyredemedim. Ovaya çalışmaya giderken arkadaşlar aradı, oğlumun dünya şampiyonu olduğunu söylediler. Çok heyecanlıydım, çok sevindim." diye konuştu.

- "Olimpiyatlarda da altın bekliyoruz"

Oğlunun güreşte dünya şampiyonluğunu yakalamasının bir baba olarak kendisini gururlandırdığını dile getiren Kamal, milli sporcunun olimpiyatlarda da altın madalyayı hedeflediğini dile getirdi.

Kamal, "2020 Olimpiyatları'nda Kerem’den yeni bir başarı bekliyorum. Anne ve baba olarak oğlumuza gerekli desteği verdik, bundan sonra da desteğimiz sonuna kadar arkasında, oğlumuzla gurur duyuyoruz." dedi.

Kerem'in annesi Şükran Kamal da oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Her zaman başarılı biriydi, çok hareketliydi. Bu hareketliliği onu başarıya götürdü. Çok zor bir hayat yaşadı. Çok şükür şimdi kendini kurtardı. İnşallah kardeşlerine ve çevresine güzel bir örnek olur." şeklinde konuştu. 

Milli sporcunun Manisa Akhisar Belediyespor Kulübünde güreşçi olan 17 yaşındaki kardeşi Kadir Kamal ise grekoromen yıldızlarda Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını, ağabeyini örnek alarak başarı elde etmek istediğini ifade etti.

Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda 55 kilodaki final mücadelesinde Kırgız Zholaman Sharshenbekov'u 12-3 mağlup eden Kerem Kamal, altın madalya kazanmıştı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.