Manisa'da Bugün

KOŞAR:“MESSİ’LERİ BİZ YETİŞTİRELİM”

SPOR

Manisa'da devam eden Ege Kupası'nın gala yemeğinde konuşan TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, altyapının önemine dikkat çekerek, "Genç oyuncu fabrikaları kurarak, geleceğin Messi'lerini yetiştirebiliriz" dedi

Manisa'da 14.'sü düzenlenmekte olan Mercedes-Benz Ege Kupası'nın gala yemeği, Büyük Saruhan Hotel'de yenildi. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Manisa Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Akhisar Belediye Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hüseyin Eryüksel, Manisaspor Başkanı Emre Hasgör, TFF Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, TFF İzmir Bölge Müdürü Hamdi Kutval, Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Göztepe ve Menemen Belediyespor Kulübü temsilcileri, Üst Klasman hakemler Yunus Yıldırım, Çağatay Şahan, Koray Gençlerler ve Mehmet Türker, turnuvada mücadelede eden takımların delegasyonları, yerel yöneticiler ile medya mensupları katıldı. Yemek sırasında bir konuşma yapan TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, dünya ve Türk futbolunda altyapının önemli bir sorun olduğunu belirterek, ülke olarak altyapıya gerekli önemin verilmediğini söyledi. Türkiye'nin futbolda ithal eden değil, ihraç eden bir ülke olmak durumunda olduğunun altını çizen Koşar, sözlerine şöyle devam etti:"Bunu gerçekleştirmek için de fabrikalarımızı en iyi şekilde kurmak zorundayız. Bu fabrikalar da hepinizin malumu genç oyuncularımız. Manisa'da şu an bu turnuvayı takip etmek üzere Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin oyuncu izleme komiteleri var. Bu da o onların genç oyunculara ne kadar önem verdiğini kanıtlıyor." 
Koşar, Manisa'nın misafir olan takımlara gösterdiği misafirperverlik, iklim şartları ve TFF'nin teveccühünden dolayı bu tarz gençlik turnuvaları için pilot bölge haline geldiğini, bu durumun da ileriki yıllarda artarak devam edeceğini kaydetti. 
Koşar, misafir milli takım delegasyonlarını ağırlamaktan çok büyük sevinç ve memnuniyet duyduklarını belirtti.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, Mercedes-Benz Ege Kupası'nın yıllardır Manisa'da düzenlenmesinin nedeninin organizasyona çok iyi ev sahipliği yapılması ve misafirlerin buradan memnun ayrılması olduğunu vurguladı.

Daşöz; sözlerini böylesine önemli bir organizasyonun Manisa'da düzenlenmesini sağlayan Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür ederek ve tüm katılımcı takımlara başarılar dileyerek noktaladı. 

Tüm takım delegasyonları adına konuşan Danimarka Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kent Falkervig de, tüm takımların böylesine bir turnuvada bulunmaktan dolayı çok memnuniyet duyduklarını, tüm takımların bu turnuvadaki en büyük amaçlarının genç oyuncularını güçlü rakiplerle karşılaştırarak tecrübe kazandırmak ve ileriye hazırlamak olduğunu ifade etti.

Falkervig, kendilerine yaratılan bu güzel ortamdan ötürü Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz'e spora yaptığı katkılardan dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.

Ayrıca Manisa'da misafir olarak bulunan takımların delegasyonları ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında da karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.