Manisa'da Bugün

KUPAYA YİNE FRANSIZ KALDIK 4-1

SPOR

U16 Milli Takımımız, Ege Kupası’nın finalinde karşılaştığı Fransa’ya penaltılar sonucu yenildi. Milliler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kupayı Fransa’ya kaptırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu sene Manisa'da 14.'sü düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupası finalinde U16 Milli Takımımızı, penaltı atışları sonunda mağlup eden Fransa şampiyon oldu. Akhisar İlçe Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi, Milli Takımımız adına 19. dakikada Ertuğrul Ersoy'un, 60. dakikada ise Fransa adına Enock Kwateng'in attığı gollerle 1-1 berabere sonuçlandı. Karşılaşma sonunda şampiyonun belirlenmesi için yapılan penaltı atışlarında Fransa, U16 Milli Takımımıza 4-1 üstünlük sağlayarak şampiyon oldu. Karşılaşmanın 62. dakikasında Fransa'dan David Faupala kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Fransa böylelikle Ege Kupası’nı art artda 5. Kez kazandı. Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları Vali Halil İbrahim Daşöz, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Arif Koşar verdi. Mercedes-Benz Ege Kupası A Grubu'nu 9 puanla birinci sırada tamamlayarak finale yükselen Millilerimiz, gruptaki ilk maçında Yunanistan'ı 2-0, ikinci maçında Norveç'i 1-0, üçüncü maçında ise Danimarka'yı 4-0 mağlup etmişti. B Grubu lideri olarak finale çıkan Fransa ise ilk maçında Belçika'yı 3-2, ikinci maçında Ukrayna'yı 1-0, üçüncü maçında da Çek Cumhuriyeti'ni 3-1 yemişti. Öte yandan Ege Kupası'nın üçüncülük karşılaşmasında Danimarka, Çek Cumhuriyeti'ni 4-2 mağlup etti.

GOL KRALI ENES ÜNAL

Turnuvada Türkiye'den Enes Ünal da 4 golle turnuvanın gol kralı ödülünü aldı. Mercedes-Benz Ege Kupası'nda oyunculara verilen ödüller şu şekilde: En İyi Kaleci: Valentin Lamoulie (Fransa), En İyi Orta Saha: Rezan Corlu (Danimarka), Gol Kralı: Enes Ünal (Türkiye)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.