Manisa'da Bugün

MANİSA'DA SPOR ADAMLARINA SPREYLİ GÖZALTI

SPOR

MANİSA'DA SPOR ADAMLARINA SPREYLİ GÖZALTI

 SPOR ADAMLARINDAN “RAHATSIZIM” ŞİKAYETİ

Uçak hakkındaki şikayetler çerçevesinde Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü müfettişlerinin Manisa’ya gelerek, İl Spor Müdürü’nü soruşturduğu öğrenildi. Müffetişlerin, dün İl Müdürlüğü binasında olduğu sırada Eski Judo Milli Takım Kaptanı ve Ahmet Tütüncüoğlu Kültürspor Başkanı Abdülaziz Çelik ile Karate Milli Takım Menajeri ve aynı zamanda Uluslararası Karate Hakemi-Mesir Karate İhtisas Spor Kulübü Antrenörü Murat Eşsiz de rutin işlemler için binaya gelince, ortam gerildi. Mehmet Uçak bu isimlerden “rahatsızlık” duyduğu gerekçesiyle polise şikayette bulundu.

POLİSLER ZORLA KARAKOLA GÖTÜRMEK İSTEYİNCE…

Polislerin haklarında şikayet olduğu gerekçesiyle İl Müdürlüğü binasına girişlerine izin verilmeyen Abdülaziz Çelik ile Murat Eşsiz, yarım saatlik tartışmanın ardından zorla karakola götürülmek istendi. Çelik, spor kulübü hakkında rutin işlemler için geldikleri İl Müdürlüğü’nde, Mehmet Uçak’ın kendilerinden neden şikayetçi olduğunu anlayamadıklarını ifade ederek, “Mehmet Uçak’ın soruşturma geçirdiği bizi ilgilendirmez. Neden korkuyor? İl Müdürlüğü’ne lisans işlemleri ve faaliyetler ile ilgili gelmiştik. Kendisiyle göz göze bile gelmedik. Bizler Milli Takıma hizmet etmiş spor adamlarıyız. Kuruma girişimize izin verilmemesi çok ayıp” dedi. Görevlerini yapmak durumunda olduklarını belirten polislerin, ikiliyi karakola götürmek istemesi üzerine Çelik, karakola gitmemek için diretti.

BİBER GAZIYLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İl Müdürlüğü binası önündeki gerginlik uzun süre sonra tavan yaptı. Tartışma giderek alevlendi, bunun üzerine polisler, biber gazı kullanarak Abdülaziz Çelik’i etkisiz hale getirdi. Yaka paça arabaya konulan Çelik, Murat Eşsiz ile birlikte karakola götürüldü. Karakolda ifadeleri alınan ikili hakkında Mehmet Uçak tarafından dava açıldığı kaydedilirken, iki spor adamının da Uçak’tan şikayetçi olduğu öğrenildi. MUSTAFA TATLI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.