Manisa'da Bugün

Manisaspor'da Rota Palaz'a Döndü

SPOR

TÜRKİYE 1'inci Ligi takımlarından Manisaspor'da transfer yasağının kalkmamasına tepki göstererek Elazığspor'la oynanan sezonun ilk maçından bir gün önce istifa eden Mehmet Altıparmak'ın yerine teknik direktör arayışı sürerken, yönetim rotayı bu kez Koray Palaz'a çevirdi. 

Geçen sezonun 22'nci haftasında 15 puanla son sırada devraldığı Denizlispor'a 12 maçta 21 puan kazandırıp düşmekten kurtararak gerçek bir mucizeye imza atan Koray Palaz'la temasa geçen Başkan Abdullah Mergen'in genç teknik adamı ikna etmeye çalıştığı bildirildi. 22 yıl İngiltere'de çalışan Koray Palaz, Denizlispor'la anlaşmadan önce Beşiktaş'ın scout ekibinde görev yapıyordu.

Bu arada yasak kalkmadığı için Elazığspor'la oynanan ilk maçta forma giyemeyen yabancı transferler Bakaki, Konde, Dimov ve Novillo'nun huzursuz olmalarına rağmen takımda kalmayı düşündükleri bildirildi. Transfer yasağını n kısa sürede kaldırmayı amaçladığını söyleyen Başkan Mergen, "Cuma günü deplasmanda oynayacağımız Ümraniyespor karşılaşmasına tam kadro çıkacağız" dedi.

Öte yandan anlaşma sağlanan yeni oyunculardan yoksun bir kadroyla çıktığı Elazığspor maçını 1-0 kazanan siyah-beyazlı ekipte galibiyet primi 6000 TL olarak açıklandı. Manisaspor'un yeni transferi Moustapha Konde de takımla çalışmalara başladı.

İDOLÜM MUSLERA


Manisaspor, yeni transferlerden yoksun çıktığı sezonun ilk maçında Elazığspor'u 1-0 mağlup ederken bu karşılaşmada kaleyi koruyan 18 yaşındaki Yağızcan Akyürek, "İdolüm Fernando Muslera" dedi. Elazığspor müsabakası sonrası heyecandan ve mutluluktan gözyaşı döken genç file bekçisi, "Kendime Galatasaraylı Muslera'yı örnek alıyorum. En büyük hedefim Manisaspor formasıyla Süper Lig'de oynamak ve A Milli Takım'ın kalesini korumak" diye konuştu. Elazığspor karşılaşmasındaki duygularını da aktaran Yağızcan, şunları söyledi:

"Maçtan önce, transfer yasağı kalkmazsa kaleye benim geçeceğim söylenmişti, nitekim öyle de oldu. Başlangıçta çok heyecanlıydım ancak topu elime aldığım ilk pozisyonda stresi üzerimden attım. Aslında bana fazla iş düşmedi. Defanstaki ağabeylerim müthiş oynadı. Maçtan sonra duygu patlaması yaşadım ve gözyaşlarımı tutamadım. Yolun başındayım. Büyük hedefler için çok çalımam gerektiğini biliyorum."
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.