Manisa'da Bugün

MUAY THAİ'YE MESİR TADI GELDİ

SPOR

Muay Thai Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan “ Minik – Yıldız – Gençler ve Büyükler Muay Thai Mesir şampiyonası” Ring sporları salonunda yapıldı.

Muay Thai Federasyonu’nun 2013 yılı faaliyet programında yer alan “ Minik – Yıldız – Gençler ve Büyükler Muay Thai Mesir şampiyonası” Ring sporları salonunda yapıldı. Büyük ilgiye sahne olan turnuvaya Manisa Merkez, Turgutlu, Ahmetli, Salihli ve Akhisar ilçelerinden toplam 89 sporcu katıldı ve bir birinden güzel 48 karşılaşma yaşandı. Müsabakalar tam bir şenlik havası ve eğlence içerisinde gerçekleşti. Turnuvanın sonunda Sefer Yasemin Baharatları sponsorluğunda seyirci ve sporculara mesir macunu saçıldı. Mesir saçım törenine katılıp o heyecanı yaşayamayan sporcu ve misafirler ezilme tehlikesi yaşamadan yüzyıllık geleneği yaşamış oldu.

KAYA: “MUAY THAİ’YE İLGİ VAR”

Muay Thai İl temsilciliği Basın sözcüsü Derya Kaya, geçtiğimiz yıllara oranla sporcu sayısında ciddi bir artış gözlediklerini belirterek, “Geçen yıllarda müsabaka yapabilecek 20–30 sporcu bulduğumuzda havalara uçarken, bu seneki ilk teşvik müsabakasında 89 sporcunun katılması bizlere ayrı bir mutluluk ve gurur verdi. İlimizde her geçen Muay Thai sporuna ilgi artmaktadır, özellikle bayan sporcular ve ilköğretim çağındaki sporcularımızda ciddi derecede artış var. Nisan ayı sonunda Türkiye’de ilkini gerçekleştirdiğimiz İlköğretimler arası Muay Thai Şampiyonasının 2.sini yapmak için kolları sıvadık. Şampiyonada bizleri yalnız bırakmayan Federasyon As Başkanımız Şakir Bayramoğlu, MHK Üst kurul Sekreteri M. Serhat Özcan, Bölgesel Teknik Kurul Başkanımız Ediz Barış, İl antrenörlerimiz Selahattin Akay, Tayfun Özcan, Yasin Çiftçi, Aydın Özcan, Mustafa Toksöz ve Hakemlerimize teşekkür ederiz” dedi. Öte yandan turnuva bitiminde sporculara madalya ve sertifikaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak tarafından verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.