Manisa'da Bugün

Murat Cavcav’a Tepki Var

SPOR

Türkiye süper liginin köklü takımlarından birisi olan Gençlerbirliği, bu sene son derece kötü bir performans ortaya koyarak ligin dibine doğru ilerlemeye devam ediyor.

Son olarak Antalyaspor ile karşı karşıya gelen takım, bu maçtan mağlubiyet ile ayrılmış ve adeta ateş hattının içine düşmüştü. Gelinen noktada başkan Murat Cavcav’a çok yoğun bir tepki olduğu dile getirildi.

Babasının Biriktirdiğini Kısa Sürede Tüketti

Ankara ekibi Gençlerbirliği, ligden düşmeyen ve istikrarlı bir şekilde ligde bulunan 5 takımdan birisi olarak dikkat çekiyordur. Ancak takım, bu unvanına veda etmek üzere. Bu sene kötü transferler yapan ve bir türlü istenilen sonuçları elde edemeyen ekip, Ümit Özat yönetiminde geçen hafta yaptıkları Antalya maçını kaybetmişlerdir.

Bu karşılaşmayı kaybeden takımın, ligde kalması neredeyse imkansız hale geldi. Konu ile alakalı olarak konuşan birçok kişi Murat Cavcav’ın takımı bu hale getirdiğini dile getirdi.

Konu ile alakalı olarak konuşanlar şunları ifade ettiler. Murat Cavcav, İlhan başkanın vasiyeti üzerine takımın patronu oldu. Tıpkı babası gibi bir transfer politikası izleyeceğini söylemişti. Ancak kendisi bunu yapamadı. İlhan Cavcav genellikle yurtdışından çok ucuz fiyatlara oyuncu alırdı. Bu noktada en çok da Afrika kıtasından oyuncu getirilirdi. Fakat oğlu daha farklı bir politika izledi. Yurtdışından oyuncu aldı ancak bu oyuncular genellikle Avrupa’nın ikinci liglerindeki takımlardan geliyorlardır.

Bunun yanı sıra imza parası adı ile oyunculara çok büyük paralar ödendi. Bundan dolayı takımın parası, bu transferlere harcandı. Alınan futbolcuların çok büyük bir kısmı 90 dakika bile oynayamadı. Bir kısmı ise kiralandı. Bu durum takıma çok büyük bir yük getirdi, dediler.

İşi Çok Zor

Kulübü yakından tanıyan kişiler, başkanın işinin çok zor olduğunu söylüyorlar. Bu noktada maddi zorluklar ile karşı karşıya kalınmaması için yabancı oyuncuların gönderilmesi gerektiğini söylüyorlar. İlhan Cavcav, vefat etmeden bir gün önce oğlunu başkanvekili yapmıştı.

Bu kararı aldığı gece ise evinde rahatsızlanmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Daha sonra Cavcav’ın vefat haberi geldi. Bir araya toplanan takım yönetimi, vasiyetinden dolayı oğlu Murat Cavcav’ı başkan seçmişlerdi.

Haziran ayında başlıcak olan 2018 Dünya Kupası hakkında bilgileri //2018dunyakupasi.info/ sitesi uzerinde bulabilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.