Manisa'da Bugün

Naci Duman'dan antrenörlere "HODRİMEYDAN"

SPOR

Manisa’nın deneyimli antrenörlerinden Naci Duman, meslektaşlarına seslenip çarpıcı açıklamalar yaptı...

Manisa futboluna yetenekli isimleri kazandıran, birçok takımı şampiyonluğa ulaştıran, birçok takımı da son anda zor durumda alıp kümede bırakmayı başaran tecrübeli antrenör Naci Duman, gündem yaratacak açıklamalar yaptı. Duman, meslektaşlarının dedikodu yapmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, futbol kamuoyuna çok önemli mesajlar verdi.
“HİÇBİR YÖNETİCİYE ‘BEN GELEYİM’ DEMEDİM”
Duman, neden sürekli aktif çalışmadığı yönündeki soruya, antrenörler arasında ciddi sorunlar olduğunu, özü sözü dürüst bir antrenör olarak görev yapmayı prensip edindiğinin altını çizerek, “Altyapılarda çalışmış özü ve sözüyle dürüst bir insan olarak antrenörlük yapmak istiyorum. İlkelerimizi benimseyecek bir insan varsa gelir teklif eder, hiçbir yöneticiye ben geleyim demedim, diyenler olabilir ama bu benim prensibim değil. Amacımız gençlere hizmet etmek. Düşünceleri kabul ettirmek gerekiyor. Her hafta Manisa’nın birçok yerinde maç izliyorum. Kendimizi eğitiyoruz, Manisaspor altyapısında çok üzücü şeyler var, bunlar bizi üzüyor, göstermelik maaş almamalıyız, göstermelik antrenörlük yapmamalıyız. Bir sporcu gıdasına dikkat etmiyorsa, saha dışında yaptığı her hareket bizi ilgilendiriyor” dedi.
“DEDİKODUYU BIRAKIN KÜLTÜR SİTESİ’NE GELİN”
Meslektaşlarını Kültür Sitesi’ne davet eden Naci Duman, organizasyonu kendisinin üstleneceğini ifade ederek, Manisa futbolu adına konuşulması gereken her şeyin orada konuşulmasını istedi. “Yüreği olan varsa kültür sitesine gelsin” diyen deneyimli çalıştırıcı, ”Eğer ki dürüstsek, kişilikliysek, gelin Kültür Sitesi’nde buluşalım, her şeyi tartışalım, kahve köşelerinde dedikodu yapmakla yürümez memleketin futbolu. Organizasyonu ben yapacağım. Yüreği olan varsa Kültür Sitesi’ndeki buluşmaya gelsin, hesaplaşalım, bu memleketinin gencine esrar eroin lafı ettiriliyorsa, Manisaspor idmanını Menemenlerde yapıyorsa yazıklar olsun diyorum” ifadelerini kullandı.
“KÖŞEMDE ONU YAZDIM BUNU YAZDIM DEMEKLE OLMUYOR”
Görev yapan birçok antrenörün maaşını alamadığını, futbolcunun tam manasıyla sağlıklı bir şekilde futbol oynayamadığını kaydeden Duman, sözlerini şöyle noktaladı: “Sahalarımızın hali içler acısı. Mazot, benzin kokusu, demir doğrama sesiyle inleyen sanayide maç mı olur?, Manisa Belediye’nin sahasında maçı mı olur? Kale arkasında şeref tribünü var, 8 Eylül Stadı’nda halıfleksin üzerinde maç mı olur?, Orada ancak deve güreşi olur. Ekrana amatör spor adına yorumcuyum diye çıkanlar, kendilerini ön plana çıkarıyor. Köşemde onu yazdım bunu yazdım demekle olmuyor. İlkelerimizi savunmak zorundayız. Göstermelik malzeme dağıtmanın da bir anlamı yok” diye konuştu
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.