Manisa'da Bugün

SALİHLİ'YE KARATE FEDERASYONU ELİ DEĞDİ

SPOR

Türkiye Karate Federasyonu As Başkanı, Dünya Hakemi ve aynı zamanda Avrupa Hakem Kurulu üyesi olan Timur Özdemir, Manisa’nın Salihli ilçesine geldi. Salihli’de Su Karate İhtisas Spor Kulübü ve Özel Zuhal İlköğretim Okulunu ziyaret eden Özdemir Çalışmaları yakından izledi.

Türkiye Karate Federasyonu Asbaşkanı, Dünya Hakemi ve aynı zamanda Avrupa Hakem Kurulu üyesi olan Timur Özdemir, Manisa’nın Salihli ilçesine geldi. Salihli’de Su Karate İhtisas Spor Kulübü ve Özel Zuhal İlköğretim Okulunu ziyaret eden Özdemir Çalışmaları yakından izledi.
Karate sporundaki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulanan Türkiye Karate Federasyonu As Başkanı, Dünya Hakemi ve aynı zamanda Avrupa Hakem Kurulu üyesi olan Timur Özdemir, ”Türk karatesi, dünyanın her zaman ön sıralarında yer alan bir branş olarak birçok dünya ve Avrupa şampiyonluğunu ülkemize kazandırmış ve şu anda çok küçük bütçelerle, son iki yılda Türk federasyonları içinde en fazla madalya kazanarak ilk sırayı almıştır” dedi.
Özdemir şöyle konuştu: “Türk karatesi son yıllarda uluslararası karate müsabakalarında en başarılı olanıdır. Gerek bölgemizde, gerekse ülke genelinde elde edilen başarıları ile bu spor dalı dikkatleri üzerine çekerek ilgi odağı haline geldi. 2009 yılından günümüze kadar gelen süreçte lisanslı sporcu sayımız 130.000’e ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Konya’da yapılan Uluslar arası Avrupa Karate Şampiyonasına 44 ülkeden 850 sporcu katıldı. Bu müsabakalarda Türkiye 11 altın, 4 gümüş, 3 bronz madalya alarak Avrupa şampiyonu oldu. 2 altın madalya alan İtalya 2., Fransa 3. oldu. Türk karatesinde ki gelişmeleri yakından takip eden Spor Bakanlığı tarafından proje çalışmaları başlattı. Karate sporunun olimpiyatlara alınması halinde dünya şampiyonu olan sporcularımız, kesinlikle ülkemize olimpiyat şampiyonluklarını da tattıracaklardır. Okullarda da karate eğitiminin verilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “
Bölgedeki yapılan çalışmalara da değerlendiren Özdemir, ”Son bir yıl içersinde benim Salihli’ye üçüncü gelişim. Her gelişimde sportif başarılarında önemli gelişmeler olduğunu gözlemledim. Karate sporu ileride daha iyi yerlerde olacaktır. Salihli ve Alaşehir’de karate sporunun başarılı bir seviyeye gelmesinde en büyük etken altını çizerek söylüyorum Karate antrenörleri Bilal Gültekin ve Çilem Geçtürk’ün özverili çalışmalarından dolayıdır. Bu hocalarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.