Manisa'da Bugün

Şampiyon engelliler Manisa'nın gururu oldu

SPOR

ANKARA'da yapılan Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası'nda takım halinde erkekler ve bayanlarda Türkiye ikincisi olan Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü, Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti.

17-19 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılan Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası'na Manisa'dan katılan Görme Engelliler Spor Kulübü'nün engelli sporcuları bireysel müsabakalarda 12 altın, 8 gümüş, 6 bronz madalya kazanırken, takım halinde erkekler ve bayanlarda ise Türkiye ikinciliği kazandı. Görme Engelliler Spor Kulübü sporcusu Yunus Korkmaz ile şampiyonada 66 kiloda Türkiye birinciliğini elde ederek Manisa'nın gururu oldu.

Madalyayla Manisa'ya dönen görme engelli sporcular, Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Korkmaz ile birlikte Vali Erdoğan Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ile Spil Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Orhan Kaya da yer aldı. Ziyarete, kulübün sporcularından ve Şubat ayında Macaristan'da yapılan Görme Engelliler Judo Dünya Kupası'nda 90 kiloda 

üçüncü olan Faruk Korkmaz da katıldı.

Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Göktaş yaptığı açıklamada, frısat verildiği takdirde görme engellilerin neler yapabileceğini kulübündeki sporcuların net bir şekilde gösterdiğini dile getirdi. Kulüp Başkanı Durmaz, 17-19 Mart tarihleri arasında Ankara'da yapılan Türkiye Görme Engelliler Judo Şampiyonası'nda iyi bir derece elde ettiklerini belirtip, şampiyonada Türkiye birinciliğin kazanan Yunus Korkmaz'ın Mayıs ayı içinde Kore'de yapılacak olan Dünya Görme Engelliler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme hakkını kazandığını söyledi. 

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da görme engellilerin elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu vurgulayıp, "Çocuklarımız elde ettikleri başarıya hem Türkiye'nin hemde Manisa'nın ismini tüm dünyaya duyurmuş oldular. İnanıyorum ki engelli vatandaşlarımıza fırsatlar daha çok verilirse, Manisa bir çok engelli dünya şampiyonu yetiştirecek" diye konuştu.

Vali Bektaş, açıklamasını ardından görme engelli şampiyon sporcularla sohbet etti. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.