Manisa'da Bugün

ŞAMPİYON MANİSA'DA

SPOR

Hafta sonunda Adana’da yapılan Türkiye Su Topu Bayanlar 2. Ligi 2. Devre maçlarında rakiplerine gol yağdıran Manisa Su Sporları Kulübü şampiyon olarak 1. Lige çıkarken şampiyonluk kupasını takımın sponsoru Uğur Üstünel’e getirdi.Manisa Su Perileri şampiyonluk kupası coşkusuna Üstünel’in eşi Joyce ve 5 ay önce dünyaya gelen Enzo Üstünel’i de kattı.

Manisa Atatürk Olimpiyat Havuzundaki şampiyonluk kupa sevincinin paylaşımına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr.Savaş Duman,M.S.S.K’nın Başkanı ve Sponsoru Uğur Üstünel,Genel Kaptan Haldun Dalyan, Antrenör Bülent Sancar,yardımcısı Sercan Güllü takım kaptanı Tuğçe Erdöl,Eylül Suçsuz,Özlem Kahraman,Esra Durğut,Esila Durğut,Beste Can koç,Sude Tabakoğlu,Ezgi Aras,Aybüke Zaman ve Elvan Yıldırımkaya yer aldı.

M.S.S.K Başkanı Uğur Üstünel;

“Bayan takımımız 1,5 yıl önce bir araya geldiler, sadece yüzme temeli olan Manisa’nın pırlanta gibi kızları. İlk olarak geçtiğimiz yıl büyük bir başarıya imza attılar, 3. Lig’de şampiyon olarak 2. Lig’e yükseldiler. Bu sene zorlu rakiplerine karşı çok zor maçlardan galip çıkarak 2. ligde de şampiyon oldular ve 1. Lig’e çıkardılar. Ben, yönetimim ve teknik heyet elde edilen bu başarıdan dolayı çok mutlu oldu. Bu başarı Manisalı gençlerin başarısı. Bu çocuklar sadece yüzen çocuklardı. 2 sporcumuz milli takıma çağırıldı. Manisa için büyük bir başarı bu. Erkekler takımında da benzer bir başarıyı yakaladık. Milli takımda 4 sporcumuz yer alıyor. Bu elde edilen çalışmalar 4 yıllık bir projenin ürünü. Göreve geldiği günden bu yana bize de destek veren Spor İl Müdürü Savaş Duman’a teşekkür ediyorum. Bu spor havuz olmadan imkansız, bu tesisleri bizlere açarak destek verdi. Yeni sezonda hedefimiz daha da büyük olacak, o yüzden daha fazla çalışmamız ve antrenman yapmamız gerekiyor. Manisa Su Sporları Kulübü olarak 2011 yılında ilk olarak yüzme kurslarıyla faaliyetlerine başladı. Bu başarıları elde eden sporcularımıza 4 yıl önce yüzmeyi öğreterek başladık. Bugüne kadar elde edilen başarıların hepsini hedeflemiştik ancak bayan takımımız ilk hedefte yoktu. Bayan takımımızın elde ettiği başarı daha da ilginç bir noktada. 7 sporcumuz özellikle bir anda büyük bir gelişme gösterdiler. Bu kolay bir spor değil, dünyanın en zor sporunu yapıyorlar. Yetenek ve istek var bizim kızlarımızda, biz sadece bunun ortaya çıkmasını sağladık. 1 yıl önceki gördüğüm takımla arasında ciddi bir fark var. Bu başarıları gördükçe mutlu oluyorum” şeklinde konuştu.

Geleceğe umutla bakan ve Şampiyon bir takıma tesisleri tahsis etmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduğunun altını çizen Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl müdürü Dr. Savaş Duman ise 1. Lige çıkan M.S.S.K takımının başarısıyla ilgili olarak; “Göreve geldiğim günden bu yana amatör spor branşlarına elimizden geldiğince destek vereceğimi belirtmiştim. Bizim burada katkımız daha az, en büyük katkı Uğur Üstünel’in. Bize de katkıları oluyor, bizim eksikliklerimizin kapatılması yönünde destekleri var. Burada profesyonel takımların antrenman yaptığını görmek beni mutlu ediyor. Bu durum diğer sporcularımızı motive ediyor. Temel yüzme kursları da veriliyor, buraya katılan sporcular bunları görüyor. Onlarda bu sporu yapmak için adeta can atıyor. Ben kurum olarak ve şahsi olarak destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz.” dedi

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.