Manisa'da Bugün

SARUHANLI’YA YENİ SPOR SALONU YAPILACAK

SPOR

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 4 yıldır hizmet veren sosyal aktivite merkezinin devamına, 200 kişilik spor salonu yapılacak.

 Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 milyon 47 bin 600 lira bütçeli “Spor Salonu” projelerinin Zafer Kalkınma Ajansı’ndan (ZKA) 449 bin 944 lira mali destek almaya hak kazandığını belirtti. Spor Salonu projesinin hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde ZKA ile sözleşme imzalayacaklarını ifade eden Başkan Yaralı, şöyle dedi: “Sözleşmenin ardından, ihale düzenleyip salonun yapımına başlayacağız. Spor salonumuz, sosyal aktivite merkezindeki yüzme havuzunun arka kısmına yapılacak. 200 kişilik salonumuzda voleybol ve basketbol sahası olacak. Maliyetin yüzde 43’ünü Zafer Kalkınma Ajansı, yüzde 47’sini de belediye olarak biz karşılayacağız.”
Saruhanlı’da her türlü hava şartlarında spor aktivitelerinin yapılabildiği bir tesis oluşturacaklarını dile getiren Başkan Yaralı, “Sosyal donatı alanlarının çok sınırlı olduğu ilçemizde, bu proje ile gençlerin takım çalışması, rekabet, liderlik, disiplin ruhunu kazanmasını ve beden terbiyesini geliştirerek onların zararlı alışkanlardan uzak durmalarını sağlayacağız” dedi.
Projenin ilçeye hayırlı olmasını temenni eden Yaralı, salonun bir yıl içinde tamamlanıp faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.