Manisa'da Bugün

SU SPORLARI KULÜBÜ MANİSA’DA ÇALIŞAMAMAKTAN YAKINIYOR

SPOR

Manisa Su Sporları Kulübü İkinci Başkanı Ali Fuat Tolga takımının Manisa’da kapalı yüzme havuzunda su topu ve kaleler ile çalışılmasına izin verilmediğini belirterek, kulübün bu yüzden İstanbul’da çalıştığını söyledi.

 Manisa Su Sporları Kulübü İkinci Başkanı Ali Fuat Tolga yaptığı basın açıklamasında kulübün genel durumunu değerlendirdi. Basın açıklamasında takım çalıştırıcısı Haldun Dolyan ve Su Topu İl Temsilcisi Mehmet Batiganlı da yer aldı. 2011 yılı Ağustos ayında kurulan Manisa Su Sporları Kulübü yer aldığı ligde namağlup ilerleyerek 2. lige çıkma başarısını elde etti. 2012’de Adana’da düzenlenen şampiyonanın 1. devresinde de namalup ilerleyen takım aynı başarıyı 2. ligde de sürdürmeyi planlıyor. Manisa’da 15-18 Ağustos’ta düzenlenecek olan 2. devre maçlarına İstanbul’da hazırlanan Manisa Su Sporları Kulübü İlk maçında 15 Ağustos’ta Tofaş Su Sporları Kulübü ile karşılaşacak. Atatürk Spor Kompleksi Yüzme Havuzu’nda yapılacak maça kulübün ikinci başkanı Ali Fuat Tolga tüm Manisalılar'dan destek istedi.
“SU TOPU VE KALELER İLE ÇALIŞAMIYORUZ”
Manisa gibi deniz ile bağı olmayan bir ilde su sporlarını yaşatarak tanıtılması ve yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını belirten Manisa Su Sporları Kulübü İkinci Başkanı Ali Fuat Tolga, “Türkiye’de su topu birinci liginde sadece bir tane Anadolu takımı bulunuyor. Diğerlerinin hepsi deniz takımıdır. Manisa’nın bu bakımdan bir öncülüğü var. Biz burada kurulan tesislerden yararlanmak istiyoruz. Biz 2011 yılında kurulduk. Biz yer aldığımız ligde 24 takım arasında hiç yenilmeyerek 2. Lige çıktık. Bu yılda 2. ligde yer alıyoruz. İnşallah 15-18 Ağustos’ ta Manisalıların desteğiyle 1. lige çıkacağız. Şuanda birinci ligde Ankara dışında denizi olmayan bir takım yok. Manisa’da yüzme havuzunda su topu ve kaleler ile çalışamıyoruz. İzin verilmediği için sadece yüzme yapıyoruz. Kapalı yüzme havuzuna su topu sokmaya müsahede edilmiyor. Bu yüzden kulübümüz şuanda İstanbul’da çalışıyor. Ben herkesi buradaki maçlarımıza bekliyorum” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.