Manisa'da Bugün

TARZANLARDAN MHK'YE UYARI!

SPOR

1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı, son haftalarda yaşanan hakem hataları nedeniyle MHK’yi uyardı...

Manisaspor’un son maçlarında hakem hatalarının sıkça yaşanması, taraftarları isyanına sebep oldu. 1965 Manisaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı, hakemlerin kötü yönetimi nedeniyle çok önemli puan kayıpları yaşadıklarını belirterek, Merkez Hakem Kurulu’nu uyardı.

“MANİSASPOR SAHİPSİZ DEĞİLDİR”

Çakıcı, Manisaspor’un sahipsiz olmadığını belirterek,“Sezon başından bu yana takımın arkasındayız. Son 3 haftada kaybettiğimiz maçlarda hakemlerin kötü yönetim tarzıyla kaybettik. MHK’yi uyarıyoruz. Bugüne kadar hakemlerle ilgili hiç kötü tezahürat yapmadık. Ancak sabrımızı taşırmasınlar. Son 5 maçta aynı şekilde davranmayıp farklı tezaruhatlar yapabiliriz Bizler bunu yapmak istemiyoruz. Verdikleri kararlarda dikkatli olsunlar. Birçok insanın emeği var” dedi. Takımdaki bazı oyuncularında bu süreçte form düşüklüğü yaşadığını söyleyen Çakıcı, “Gerekli tedbirleri hocamız alacaktır. Onlardan biran once toparlanıp çıkışa geçmelerini istiyoruz” diye konuştu.

“HASGÖR’E VERİLEN CEZAYI KINIYORUZ”

Kulüp Başkanı Emre Hasgör’e verilen 60 gün hak mahrubiyeti ve para cezasına bir anlam veremediklerinin altını çizen Dernek Başkanı Altan Çakıcı, sözlerine şöyle devam etti;“Bu cezayı kınıyoruz. Bu ülkede hakem odası basıp 21 gün ceza alan başkanlar var. Başkanımızın aldığı cezayı kabul etmiyoruz. Hepimizin bu durum karşısında ayaklanması gerekir. Bu süreçte anlamadığımız herkesin sessiz ve suskun kalması. Hakkımızı savunmak centilmenlik dışı bir hareket değildir. Verilen cezanın biran önce düzeltilmesini istiyoruz. Çifte standart ülkemizde her ortamda var. Başkanımızın son maçlarda takımının yanında görmek istiyoruz.”

“BAKLAVALI DESTEK İSTEMİYORUZ”

1965 Manisasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Altan Çakıcı, antrenmanlara gelerek takıma baklava ikramı yaparak destek verdiklerini söyleyenleri istemediklerini belirterek, “Destek takımın arkasında durup tribünleri doldurmak demektir. Hiçbir futbolcunun baklava yeme ihtiyacı duyduğunu düşünmüyorum. Bu durumdan futbolcularımız da memnun değil. Ancak ses çıkaramıyorlar. Zor durumda olan takıma maddi manevi destekler bulunması gerekiyor. Baklavalı destek istemiyoruz ve bunu kabul etmiyoruz” diye konuştu.

“YETERİNCE DESTEK VERİLMİYOR”

Manisalı futbolseverlerin takımlarının arkasında yeterince durmadığını söyleyen Altan Çakıcı, bazı kesimlerin verdiği sözlerinde yerine getirmediğini sözlerine ekledi. Çakıcı, “Göztepe bizi yendi . Biz maçların centilmenlik içerisinde izlenilmesini istiyoruz. Ancak kardeş dediğimiz Göztepe taraftarı 15 dakika sevinmesi bize aykrı oldu. Üstüne Göztepeli futbolcunun yaptığı harekette ortada. Ailesine yaptığını söylese de entresan bir hareket ve özrü kabahatından büyük. 3 büyüklerin dışında Manisa’da başka takımın tutulmasını mantık olarak kabul etmiyoruz” diye konuştu.
“SOMUT ADIM BEKLİYORUZ”


Boluspor maçı öncesi takıma her türlü desteği vereceklerini söyleyen Altan Çakıcı, “Herşey bitmiş değil. Boluspor ve Rize maçlarının kazanılması durumunda konumumuzun bir anda değişeceğini herkes görecek. Hafta sonu oynanacak Boluspor maçında tüm Manisalıları desteğe çağırıyoruz. Organize sanayi bölgesinden de takıma destek bekliyoruz. Turgutluspor Başkanı Serhat Orhan gibi somut adım atacak isimler bekliyoruz. Transfer sözü verenler şimdi nerelerde? Devre arasında bu takımın parasızlıktan transfer yapamadığını hepimiz biliyoruz. Belediye belli bir destekte bulunuyor ancak prim vermekte bu takıma yetmiyor demek ki. Diğer belediyelere bakın şehrin takımlarına ne gibi desteklerde bulunuyor görün. Bir Ankaragücü takım taraftarı bile Kütahya’ya maça bin 500 kişi gidiyor. Düşmüş takımın taraftarı bin 500 kişiyle gidiyor, biz maça 250 kişiyle kendi çabalarımızla zorla gidiyoruz. Taraftarı olmayan bir takımın çok başarılı olması beklenemez” dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.