Manisa'da Bugün

ÜLKEM KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN YÜZMEDE BÜYÜK BAŞARI

SPOR

Özel Manisa Ülkem Koleji öğrencileri, 2012-2013 okullar arası Manisa İl Birinciliği Yüzme Müsabakalarında önemli başarılara imza attı.

 Okulun 4-C sınıfı öğrencilerinden Özge Karataş Manisa İl genelinde yapılan müsabakalarda 50 metre Kelebek’te ikinci, 50 metre Serbest’te üçüncü, 50 metre Sırtta ikinci ve 100 metre Serbest’te ise üçüncü sırada yer aldı. Müsabakalarda 4-C sınıfından Çisem Sakan da 100 metre Kurbağalama’da ikinci, 50 metre Kurbağalama’da üçüncü ve 100 metre Serbest’te dördüncü oldu. 100 metre serbestte 3-B sınıfından Ege Önem Manisa ikincisi olurken 50 metre Kurbağalamada ise dördüncü oldu. 50 metre Sırt yüzmede ise 4-A sınıfından Ceren Yıldırım ikincilik başarısını elde ederken aynı kategoride 6-A sınıfından Denizhan Altan da üçüncü oldu.
Yüzmenin çocuklarda kas ve iskelet yapısının gelişimine yardımcı olduğunu belirten Ülkem Koleji Beden Eğitimi öğretmeni Banu Açıkalın, “Yüzme bütün spor dallarının temelini oluşturur ve koordinasyonlarını geliştirir. Okulumuzda verilen Beden Eğitimi dersi ile, bireyin motor becerilerinin gelişimi yanında sosyal yeteneklerinin ve olumlu benlik gelişimlerinin sağlanması amaç edinilmiştir. Bu ders bireylerin etkinliklere katılarak hareket etmekten zevk almalarına, eğlenme ve başarma ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan sağlamaktadır. Yarışmalara katılan öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz” dedi
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.