Manisa'da Bugün

Vali’nin oğlu maç yapsaydı, ambulans sayısına şaşırırdık!..

SPOR

Yeni Manisa-Murat Germen maçındaki sağlık skandalının yankıları sürerken, Yeni Manisaspor Başkanı Tuncay Tanrıverdi, Vali Halil İbrahim Daşöz’e seslendi.

Manisa 1. Amatör Lig A Grubu’nda Yeni Manisaspor ile Murat Germenspor takımları arasında oynanan 4. Hafta maçında Murat Germen’den iki futbolcu beyin travması geçirmiş, uzun süre ambulans beklemişlerdi. Konuya her iki takım cephesinden tepkiler gelirken, Yeni Manisaspor Başkanı Tuncay Tanrıverdi, yetkilileri göreve çağırdı.

“ÇOCUKLARIMIZI ÖLÜME ATIYORUZ”

İki centilmen takımın müsabakasında futbolun gereği olan mücadeleler sonrası talihsiz sakatlıklar yaşandığının altını çizen Yeni Manisaspor Başkanı Tuncay Tanrıverdi, “Bu maçta ne bizim futbolcular ne de rakip takım futbolcuları kasti davranışlara girişmedi. Yaşanan olay, son derece vahim. Hatırlayacağımız gibi geçen yıl İzmir’de bir Manisalı futbolcu maçta vefat etti. Biz bu çocukları yeşil sahalara çekip spor yaptırmak istiyoruz, bunu yaparken çocukları sağlık problemleri yüzünden ölüme de atıyoruz. Bu çocukların ailelerine ne diyeceğiz? Yıllardır dile getirmemize rağmen soruna el atılmıyor” dedi.

“MANİSA’DA TUZ KOKMUŞTUR”

Başkan Tuncay Tanrıverdi, Vali Halil İbrahim Daşöz’ün konuya el atması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Manisa’da bir vali var, Manisa’da bir ASKF Başkanı var, acaba var mı? Valimiz Bocce’yi bıraksın, futbol sahalarında olası ölümlere önlem alsın. Devletin kurum kuruluşlarında makam işgal eden kişiler, sadece ay başlarında pek de haketmedikleri maaşları alarak o makamları koruma çabası içindeler. Sahada ölen çocuk onlar için hiç önemli değil. Eğer bir valinin çocuğu sahada futbol oynamış olsaydı ki geçen dönemin valisinin çocuğu sahada hakemlik yaptı, o maçta alınan önlemleri hep birlikte gördük. Valinin çocuğu sahada top oynasaydı, inanıyorum ki ambulans sayısını şaşırırdık. Yazıklar olsun, sahada çocuklarımız patır patır dökülüyor. Kime gideceğimizi de bilmiyoruz. Hiçbir yetkili bu konuya el atmıyor, tınlayan yok, kimsenin umrunda değil. Yeter ki makam korunsun. Et kokmaması için tuzlarız, ya tuz kokarsa ne yapalım? Manisa’da artık tuz da kokmuştur”

“BU İŞ VALİ’NİN İKİ KELİMESİNE BAKIYOR”

Ambulans konusunun Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun sorumluluğunda olduğunu öğrendiğini; ancak bu konunun Vali’nin emrinde çözülebileceğini kaydeden Tanrıverdi, “Manisa’nın yerel gazetelerini okuyan bir vali var. Bu haberleri duyunca hiç mi el atmıyor. Bu sorun ASKF’nin sorumluluğunda olmasına rağmen vali bey buna el koyamaz mı? ASKF’nin gücünü biliyoruz, bu konuda etkili olamayabilir. Bugün hastaneler, devletin bütün kurumları valinin emrindedir. Valinin iki kelimesinde bitecek iştir. Spor müsabakalarında ambulans bulunacak, gerekirse birer doktor olacak. Ambulans olduğu dönemde de şoförden başka kimse yok. Sahalarımıza gelip anında müdahale eden kişiler, ellerinde bir buz parçasıyla, formalite gereği bu işlemlere geliyorlar. Biz sahaya ambulans ve doktor istiyoruz. Bu konuda görevini yapmayan herkesi kınıyor ve göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. MUSTAFA TATLI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.