Manisa'da Bugün

Arama Motoru Optimizasyonu Nedir?

TEKNOLOJİ

Arama motoru optimizasyonu İngilizce ve Türkçe kısaltması olarak SEO’dur. İngilizce açılımı ise Search Engine Optimization olarak bilinmektedir. Arama motoru optimizasyonu sitenizin arama motorlarında ilk sıralarda yer almasını sağlayan ve kullanıcılarınızın artmasına yardımcı olan bir çalışmadır. Bu çalışma site içi ve site dışı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde doğal bir reklam yapmış olursunuz. Sitenizin birçok kullanıcı tarafından arama motorlarına yazacağı bir kelime ile sizi arama motorlarında ilk sırada bularak sitenize girmenizi sağlamaktadır.

SEO çalışmaları SEO uzmanları tarafından yapılmaktadır. Bu çalışmaları sizlerde siteniz için uygulayabilirsiniz. Ama bunun uygulanması hem büyük bir araştırma ve eğitimden geçmektedir. Araştırmadan yapılan çalışmalar sitenizin daha kötü bir hale sürükleyebilirsiniz. Rakiplerinizden daha üst sıralarda yer almak için SEO çalışmasına önem vermeniz gerekmektedir. Uygun maliyetlere yapılan SEO çalışmaları sayesinde sitenizin kullanıcı trafiğini arttırmanız mümkündür.

Arama motoru optimizasyonu sizin sitenize koyacağınız makaleler ve bu makalelerde kullanacağınız anahtar kelimeler sayesinde bir kısım çalışmayı oluşturmuş olacaktır. Bu makalelerde kullanacağınız anahtar kelimeler arama motorların kullanıcıların en çok kullandığı ve sitenizi yansıtan kelimelerden belirlenmelidir. İnternet üzerinde birçok arama motoru yer almaktadır. Bunlar üzerinden büyük bir araştırma yapmanız gerekmektedir.

SEO uzmanları bu araştırmaları işleri gereği sürekli olarak takip etmektedirler. Bundan dolayı kısa süre içerisinde yapacakları SEO çalışmaları ile siteniz arama motorlarında ilk sıralarda yerini alacaktır. bu çalışma süresi siteniz kullanıcı sayısı bakımından iyi ise, bir ya da iki hafta içerisinde daha çok kullanıcıya ulaşmanızı sağlayacaktır. Yeni kurduğunuz bir site iseniz ya da kullanıcı bakımından az bir siteyseniz bir ya da iki ay içerisinde büyük oranda kullanıcı sizi tanımış olacaktır.

Arama Motoru Optimizasyonun Yararları

Arama motoru optimizasyonu sizin kullanıcılar tarafından hızlı bir şekilde bulunmanızı sağlayan bir çalışmadır. Örneğin; bir satış sitesi iseniz, SEO çalışmasının ardından sizi arayanların tek bir kelime ile arama motorları aracılığı ile sizi anında bulabilmesini sağlamaktadır. Bu sayede hem kullanıcınız artacak, hem de kar marjınız oldukça yüksek olmaya başlayacaktır. Birçok internet kullanıcısı arama motorlarında birinci sayfa dışındaki sayfalara geçmemektedir.

İlk sıralarda yer almıyorsanız kullanıcıların sizi bulması oldukça zor demektir. Bunun için sitenize SEO çalışması yaptırmanız gerekmektedir. SEO çalışmaları bilmeyen biri için oldukça zaman alan bir çalışmadır. Bırakın zamanınız sizin olsun. Bu işi uygun maliyetlere SEO uzmanlarına bırakarak daha kolay, daha hızlı ve kesin çözüme gidebilirsiniz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.