Manisa'da Bugün

MANİSA O SEKTÖRE ATILIM YAPIYOR!

TEKNOLOJİ

Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 farklı firmanın savunma sanayiine parça ürettiğini söyledi. Kentte faaliyet gösteren tüm yetkin firmaları savunma sanayiinden pay almaya davet eden Kalmış, sanayiciler için cazip projeler hazırladıklarını müjdeledi.

HABER MERKEZİ

Son aylarda artan terör olayları, savunma sanayiinin önemini yeniden gündeme getirdi. Manisa Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 3 firmanın, savunma sanayiine yönelik parçalar ürettiğini söyledi. Savunma sanayiinin Manisa’da gelişebilecek bir sektör olduğunu kaydeden Kalmış, Celal Bayar Üniversitesi ve Zafer Kalkınma Ajansı işbirliğiyle firmalar için önemli projeler hazırladıklarının altını çizdi.

SAVUNMA SANAYİİ MANİSA’DAN MEMNUN

Savunma Sanayii’ni oluşturan ana firmaların Manisa’daki firmalardan memnun olduklarını söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, "Manisa’da özellikle kalıpçılar üzerinde 1,5 yıldır yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Kalıp sektörü hem beyaz eşyaya, hem de savunma sanayiine parça üreten bir küme. Manisa’daki kalıpçılık firmalarımızın hepsi işini en güzel şekilde yapabilecek yetkinliğe ulaşmış durumda. Tedarikçiler de bu firmalardan çok memnun.” dedi.

Manisa’da savunma sanayiinin ilerlemesi için Celal Bayar Üniversitesi ile Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteklediği bir projeye imza attıklarını ifade eden Manisa Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Erbil Kalmış, kampüs içerisinde oluşturulan Tekno Park’a sanayiciler için bir Ar-Ge (Araştırma Geliştirme) Merkezi kurulacağını kaydetti. 

DAHA FAZLA FİRMA, DAHA FAZLA PAY

Manisa’da 3 farklı firmanın savunma sanayine parça ürettiğini ifade eden Müdür Erbil Kalmış, kentteki diğer yetkin firmaların da sektörden pay alması gerektiğini savundu. Savunma sanayiinin hata kabul etmediğini kaydeden Erbil Kalmış, "Savunma sanayiini oluşturan ana firmalar çoğunlukla Ankara’da faaliyet gösteriyor. Ancak Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde Savunma Sanayi Müsteşarlığı’na kayıtlı 3 farklı firmamız var. Savunma sanayiine daha fazla firmamızın katılması için altyapıyı da güçlendirmeliyiz. Savunma sanayii bir ara sanayi türü, hata kabul etmiyor. Kusursuz ve zamanında iş istiyor. Savunma sanayiiyle iş yapabilmek için sertifikalı ürün olması da gerekiyor. Ülkemiz son yıllarda savunma sanayiinde çok ciddi atılımlar yaptı ve şu anda yurtdışına ihracatımız var. Ben Manisa’daki yetkin firmalarımızın savunma sanayiinden pay almasını istiyorum.” diye konuştu.

ZEKA DESTEKLİ ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Savunma sanayiinin Manisa’da gelişecek sektörler arasında yer aldığını söyleyen Kalmış, firmaların savunma sektörüne parça üretebilecek yetkinliğe ulaştığını ifade etti. Manisa’da savunma sanayiinin gelişebilmesi için üniversite ile sanayici arasında iş birliği yapılması gerektiğini söyleyen Kalmış, "Sanayici, savunma sanayii için yapılacak bir çalışmada teknolojik anlamda yetersiz kalabiliyor, akademisyen de ortaya koyduğu bir makaleyi hayata geçiremiyor. Üniversite ile sanayi işbirliği çok önemli. Bu nedenle Celal Bayar Üniversitesi’nde bulunan Tekno Park’a Zafer Kalkınma Ajansı’nın verdiği destekle sanayiciler için bir Ar-Ge birimi açılacak.” dedi.

KAR MARJLARI YÜKSELİYOR

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Atik ise, savunma sanayiinin gelişmesinin Manisa’ya katkı sağlayacağını ifade etti. Savunma sanayiinde kar marjlarının ciddi bir biçimde yükseldiğini vurgulayan Atik, "Manisa sanayinde bir çok sektör var. Sadece beyaz eşyaya değil, otomotiv ve savunma sanayiine de hizmet veriyor. Dışarıdan bakıldığı zaman savunma sanayiine iş yapmak çok büyük ve çok zor bir iş olarak görülüyor ancak bilindiği gibi Manisa’da bir kaç firma savunma sanayiine parça üretiyor. Savunma sanayiine parça üreten firmaların kar marjları daha yüksek oluyor. Savunma sanayiine parça üreten firmalar ne kadar artarsa, Manisa o kadar gelişir."

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.