Manisa'da Bugün

slaytprogrami.com ile profesyonel sunumlar hazırlayın

TEKNOLOJİ

Slayt yapma esnasında, izleyenlerin odağını yakalamak için, çok yoğun metin içeren sıkıcı bir akış yerine görsellikten faydalanabilirsiniz.

Hepimizin zaman zaman, farklı yerlerde bir sunum yapma ihtiyacı ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda, karşımızdakilere kafamızdaki planı anlatmak, belli bir konuda herkesi aydınlatabilmek için profesyonel sunuma ihtiyacımız var. Kaliteli slayt hazırlamanın ya da slayt video oluşturmanın ilk aşaması, iyi bir slayt içeriği hazırlamak olsa da, en önemli kısımlarından biri de etkili slayt programı kullanmaktır. Kullandığınız slayt programı sunduğu görsel öğeler, temalar, fontlar, kısacası birçok şey iyi bir sunum için önemlidir. Etkileyici, kaliteli sunum yapmanın püf noktalarını inceledik.

Kısıtlı zamanı iyi değerlendirin

Slayt hazırlarken en çok önemsenmesi gereken konu zaman. Zamana karşı bir yarış içinde olduğunuzu düşünerek, her dakikayı iyi kullanmalısınız. 10 dakikalık bir slayt ya da 25 dakikalık bir slayt sunumunda, kaç slayt kullanacağınız, ana fikre ya da önemli konulara ne zaman geleceğinizi planlamalısınız. Slayt hazırlama programlarında, 10 ya da 20, kaç adet slayta ihtiyacınız varsa bunu oluşturup stratejinizi kurmalısınız. Az metinle öz mesajlar vermek, slayt hazırlamanın püf noktasıdır.

Video ve animasyonlardan faydalanın

Slayt yapma esnasında, izleyenlerin odağını yakalamak için, çok yoğun metin içeren sıkıcı bir akış yerine görsellikten faydalanabilirsiniz. Fotoğraf, animasyon, videolar ya da grafikler izleyenlerin ilgisini çekecektir. Bilimsel grafikler, anketler, araştırmalara yer verebilirsiniz. Belli slaytlarda doğrudan kısa ve etkili sorular sormak, orada bulunan herkesi çekebilir. Bu yüzden hem sadeliğe hem de görselliğin gücüne inanarak slayt oluşturmalsınız. Yazıların geçişinde çeşitli efektler oluşturmanız da, slaytın görsel gücünü artıracaktır.

En iyi slayt yapma programını seçin

Eskiden birçok kişi Powerpoint kullanıyordu. Şimdi ise bu program yetersiz bulunuyor. Bulut tabanlı, yani internet üzerinden düzenlenebilen ve otomatik kaydedilen kaliteli slayt programları ile, işinizi hızlı bir şekilde görebilirsiniz. İhtiyacınız olan kaliteli sunum için, slayt programı indirme sitesine giderek, anında bir sunum programı indirebilir ve yaratıcılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Slayt programlarında sizi yüzlerce farklı tema, renk seçenekleri ve fontlar bekliyor. Bunun yanında grafikler ve diyagramlar, fotoğraflar ve videolar da renkli slayt gösterileriniz için yer alıyor. Etkili ve profesyonel bir slayt oluşturmak için, ücretsiz programların gücünden faydalanmalısınız.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.