Manisa'da Bugün

14 ŞUBAT'TA MANİSA'DA ŞENLİK VAR!

YAŞAM

Karadeniz kültürünün tanıtılması amacıyla Manisa’da birincisi düzenlenecek Hamsi Şenliği’ne sayılı günler kaldı. 14 Şubat Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda halka ücretsiz hamsi dağıtımıyla start alacak olan festival, Kültür Sitesi Lale Salonu’nda gerçekleştirilecek konser etkinliğiyle sona erecek. 6 ila 7 bin Manisalının festivale katılması bekleniyor.

Manisa Trabzonlular Derneği önderliğinde Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek Manisa 1. Hamsi Şenliği’ne kısa bir zaman kaldı.
2 TON HAMSİ DAĞITILACAK
Kentte ilk defa düzenlenecek olan festival, 14 Şubat saat 11’de Cumhuriyet Meydanı’nda hamsi dağıtımıyla start alacak. Yaklaşık 2 ton hamsi, saat 17’e kadar Manisalılara ücretsiz olarak dağıtılacak.

Hamsi dağıtımı ardından saat 19’da Kültür Sitesi Lale Salonu’nda yöresel sanatçıların sahne alacağı bir konser verilecek. Konser, gece yarısı 00:00’a kadar devam edecek.

HEDEF 7 BİN MANİSALI

Festivalle ilgili açıklama yapan Manisa Trabzonlular Derneği Başkanı Mustafa Kazaz, “Hamsi Festivali neredeyse tüm Büyükşehir’lerde yapılıyor. Biz bu kültürü Manisa’ya da taşımak istedik. İlk festivalimizi 14 Şubat günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. Halka ücretsiz olarak hamsi dağıtacağız. Ardından da yöresel sanatçılarımız Kültür Sitesi Lale Salonu’nda vatandaşlara unutulmaz bir konser verecek” dedi.

Festivale 7 bin Manisalı’nın katılmasını hedeflediklerini kaydeden Kazaz, “Amacımız Karadeniz kültürüyle Manisalılıları buluşturmak” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.