Manisa'da Bugün

Afrika sıcaklarından bunalanlar Spil Dağı'na koştu

YAŞAM

AFRİKA sıcaklarından bunalanlar, kent merkezinin sıcağından kaçıp, 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı'na akın etti. Özellikle İzmir ve Manisa'dan gelen aileler, mangal yakıp piknik yaptı, bazıları da hamaklarda uyumayı tercih ederek, esen rüzgarla serinledi.

Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası ile birlikte Manisa ve İzmir'de 45 dereceye ulaşan hava sıcaklığı, şehirlerde yaşayan vatandaşları bunalttı. Hafta sonu da sıcağın etkisinin artması nedeniyle şehirler boşaldı. Manisa ve İzmir'deki çok sayıda vatandaş deniz yerine 1517 metre yüksekliğindeki Spil Dağı Milli Parkı'nı tercih etti. Bazı vatandaşlar, Milli Park'ın içindeki piknik alanlarında, bazıları da yasak olmasına rağmen yol kenarlarında mangal yaktı. Spil Dağı Milli Parkı'nın içinde de araba yoğunluğu oluştu.

GECEDEN GELİP KONAKLADILAR

Manisa merkezde 44 dereceye yükselen sıcaklık nedeniyle bazı vatandaşlar, geceden Spil Dağı Milli Parkı'na gelip çadırlarda konakladı. Milli Park'ın içinde sıcak havada yaz serinliğini yaşayanlar havanın keyfini çıkardı. Hava sıcaklığı şehir merkezine göre 10 derece daha düşük olan Spil Dağı'na akın edenler arasında İzmir'den gelenler çoğunluğu oluşturdu. Deniz yerine Spil Dağı'nı tercih eden Turgut Türkan, "İzmir'den geliyoruz. Sıcaklardan bunaldık, burası rakım olarak daha yüksek. Yer olarak da çok güzel. Bu zamanda bile serin serin esmesi gelmemize etken oldu" dedi. Gurbetçi Diren Karslıoğlu da, Almanya'da çok fazla sıcak görmedikleri için alışkın olmadıklarını belirtip, Spil Dağı Milli Parkı'nı çok sevdiğini söyledi. İzmir Kemalpaşa ilçesinden ailesi ile birlikte gelen Veli Akarsoy da "İzmir'de hava çok sıcak. Burası serin. Kemalpa'da termemetreler 45 dereceyi gösteriyordu. Akşamdan gelip, burada konakladık. Gece serindi. Mangalımızı yaptık" dedi. Manisa'dan gelen Murat Ergül, "Manisa'da durulacak gibi değildi. Sıcak diye buraya geldik. Serinlemek için buradayız, ailemizle birlikte piknik yaptık. Mangalımızı yaptık. Keyfini çıkartıyoruz" diye konuştu.

1517 RAKIMDA CAĞ KEBABI

İzmir'den gelen Erzurumlu Yavuz Davutoğlu ve akrabaları da 1517 metre yüksekliğinde kendi şehirlerine özgü cağ kebabını yaptı. 15 kiloluk eti büyük bir şişe yerleştiren cağ kebabı ustaları, serin havada cağ kebabını pişirdi. Yavuz Davutoğlu, "İzmir'in çok yakıcı bir sıcağı vardı, kendimizi buraya attık. Bizim yöremize özgü cağ kebabımızı yapıyoruz" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.