Manisa'da Bugün

Afrikalı Eduin, Müslüman olup Hamza adını aldı

YAŞAM

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) İktisat Fakültesi birinci sınıf öğrencisi Eduin Armando, Müslüman olarak Hamza adını aldı.

Gine-Bissau vatandaşı, Hristiyan inancına sahip 29 yaşındaki Eduin Armando, Yunusemre İlçe Müftülüğü'nde gerçekleştirilen ihtida töreninde Müslüman oldu. Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, eşi Dr. Melek Çerçi, belediye başkanını kayınvalidesi olan ve geçtiğimiz günlerde kocasını Hamza Güleçyüz'ü yitiren Saime Güleçyüz ile Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırkız törene katıldı. 

Törende konuşan Başkan Çerçi, Müslümanlığın barış ve kardeşlik dini olduğunu belirterek, "Kardeşimiz kendi özgür iradesiyle Müslümanlığı seçti. Müslümanlık barış, kardeşlik ve esenlik dinidir. Bu kardeşimizin Müslümanlığı seçmesinden dolayı tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatında daha mutlu olarak yaşamasını Allah'tan niyaz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

MÜSLÜMANLIKTAN ETKİLENDİ

Müslümanlığı seçerek Hamza adını alan Eduin Armando, "CBÜ İktisat Fakültesi birinci sınıf öğrencisiyim. Üç yıldır Manisa'da yaşıyorum. Burada güzel dostluklar edindim. Bir gün Müslümanlığı anlatan dini kitap aldım. O kitabın İngilizcesini okudum. O kitaptan etkilendim. Melek Hanım ile tanıştım. Melek hanım beni hiçbir zaman Müslüman olmam konusunda zorlamadı. O bana sen ne zaman istersen o zaman Müslüman ol dedi. Ona Müslüman olacağımı söyledim. Ben Müslüman olmaya karar verdikten sonra aileme de söyledim. Onlarda Müslüman olmama onay verdi. İlk Cuma namazından çok etkilendim" diye konuştu.

Melek Çerçi, "Bana İngilizce dersi veren Hamza ile iki ay önce tanıştım. İngilizce dersi çalışmaya başladık. İngilizce öğrenirken bazı konuları ona peygamber efendimizin ayeti kerimelerinden örnekler vererek anlattım. Bir dostumuz ile birlikte Cuma namazına gitmesini ve babamın hastalığından dolayı dua etmesini ben rica ettim. Onun Müslüman oluşunda ufakta olsa etkim olduysa ne mutlu bana" diye konuştu.

Müslümanlığı seçen genç kişinin ihtida merasimini gerçekleştirdiklerini belirten Müftü Şakir Kırkız, "Kendi hür iradesiyle İslamiyet'i seçmek üzere karar veren bu kardeşimizin ihtida merasimini gerçekleştiriyoruz. Bugün bu ihtida merasimini gerçekleştirdiğimiz için müftülük olarak çok büyük bir gurur yaşıyoruz" dedi.

İhtida Belgesini Başkan Mehmet Çerçi, Melek Çerçi ve Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir Kırkız'ın elinden alan Hamza'ya, Kuran-ı Kerim, dini kitaplar ve diz üstü bilgisayar hediye edildi. Başkan Mehmet Çerçi, eşi Melek Çerçi ve beraberindekiler ile çekilen hatıra fotoğrafının ardından tören sona erdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.