Manisa'da Bugün

ARAZİ SAHİPLERİ DEVLETTEN İSTİMLAK ÜCRETİ İSTEMEDİ

YAŞAM

Manisa’nın Saruhanlı İlçesi'nde Akpak köyü ile Hacırahmanlı beldesi arasındaki 2 kilometrelik toprak yolun genişletilip asfaltlanması için bu güzergahta arazisi bulunan 48 hak sahibi devletten istimlak ücreti talep etmedi.

 Manisa İl Genel Meclisi Yol ve İskan Komisyonu Üyesi Mehmet Baltacı, yaptığı açıklamada 375 nüfuslu Akpak köyünün ilçe merkezine 11 kilometre mesafede bulunduğunu belirtti.
İlçe merkezi ile bu köyün mesafesini 6 kilometreye düşürecek kestirme bir yol bulunduğunu ancak yol toprak olduğu için çok fazla tercih edilmediğini dile getiren Baltacı şunları kaydetti:
“Köyün ilçeye olan mesafesini kısaltmak için bu toprak yolun genişletip asfaltlanmasına yönelik bir çalışma başlattık. İlk başta bu yolu yol ağına aldık. Daha sonra yol kenarında arazisi olan vatandaşları tespit ettik ve durumu kendileriyle paylaştık. 48 hak sahibinin tamamı buna çok sevindi, yolun genişlemesi için istimlak ücreti talep etmeden arazilerinin bir bölümünden feragat edebileceklerini ifade ettiler. Onlardan bu konuda güvence aldıktan sonra İl Özel İdaresi’ne ait iş makineleri geldi ve yolda genişletme çalışmalarına başlandı. Önümüzdeki günlerde dolgu ve stabilize yapılacak. Daha sonra da asfalt atılacak.”
Meclis üyesi Baltacı, genişletme çalışmaları sırasında yolda kalan 20 ağacın da köklenip yakın bir noktaya yeniden dikileceğini, kapatılacak olan bir adet içme suyu kuyusunun da bir hayırsever tarafından yol kenarında yeniden açtırılacağını kaydetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.