Manisa'da Bugün

Arı üreticilerine 2 bin 400 ahşap kovan altlığı verildi

YAŞAM

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa uyguladığı Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında, 2 bin 400 ahşap kovan altlığı alınarak merkez ve ilçelerdeki arı üreticilerine dağıtıldı....

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi’nin ortaklaşa uyguladığı Arıcılığı Geliştirme Projesi kapsamında, 2 bin 400 ahşap kovan altlığı alınarak merkez ve ilçelerdeki arı üreticilerine dağıtıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa’nın iklimi, florası, baklagil ve yem bitkileri, meyve ve sebze bahçeleri, polikültür bitki yapısıyla arıcılık yapmaya çok elverişli bir il olduğunu söyledi. 2011 yılında bin 437 arıcı ailenin, 64 bin arı kolonisiyle 750 tondan fazla bal ürettiğini kaydeden Çebi, bunun yanında 25 ton kadar da polen üretimi yapıldığını bildirdi. Mevcut arıcılığı daha iyi yerlere getirmek amacıyla çeşitli projeler uyguladıklarını ifade ederek, “Bugün dağıtımını yaptığımız varroa ve polen tuzaklı ergonometrik ahşap kovan altlığı uygulaması da bu projelerimizden birisidir. İlimiz ve ülkemiz arıcılığının en büyük sorunu olan varroa zararlısı mücadelesinde de etkili olan bu kovan altlıkları, hem mücadelede büyük kolaylıklar hem de polenin daha bol ve temiz toplanmasını sağlayacaktır. İlaçlı mücadeleyi en aza indirerek, kalıntısız arı ürünleri üretimine büyük katkı sağlayacaktır.” dedi. İl Müdürü Çebi, altlıkların kullanılmasıyla arılar için daha konforlu bir ortam oluşacağı için sadece bal ve polen değil, balmumu, propolis ve arı sütü üretiminde de artış olacağını kaydetti. Hasan Çebi, 80 bin lira olan altlıklar için üreticilerin 40 bin lira katkıda bulunduğunu bildirdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.