Manisa'da Bugün

Bahattin Akyüz Kavga Çıkardı!

YAŞAM

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, kendisiyle birlikte Akhisar odası başkanı Hasan Alimen’e teşekkür belgesi verdirilmemesine tepki gösterdi.

 Manisa Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘Hediyelik Eşyada Manisa Markası Projesi’nin son Çalıştayı Ulupark Aile Çay Bahçesi’nde yapıldı. Çalıştay’a İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları(MESOB) Birliği Başkanı Hasan Geriter, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz, Proje Koordinatörü Altan türe, çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile projeye destek sağlayan esnaf ve sanatkar katıldı.
Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm müdürü Erdinç Karaköse, projenin amacının ilin unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını tekrar canlandırarak, Manisa’yı simgeleyen 500 tane hediyelik eşya üretmek olduğunu söyledi. Projenin esnaf ve sanatkara da önemli katkısını olacağını söyleyen Karaköse, “Proje Eylül’de sona eriyor. Eylül sonunda 500 tane Manisa’mıza özgü hediyelik eşyayı ortaya çıkararak hem arşivimize kuracağız, hemde esnaf ve sanatkarımızın bu eşyaları üretmesini isteyeceğiz. Bunun için 2012 yılı sonuna kadar tarihi Yeni Han’da ve Bedesten Çarşısı’nda hediyelik eşya çarşıları oluşturacağız. 2013 yılının başından itibarin de ilimize gelen yerli ve yabancı turistler belirlenen 500 adet ilimize özgü hediyelik eşyayı satın alabilecek. İnanıyoruz ki bu proje sayesinde ile ilimizin turizm konusundaki alt yapı eksikliğini gidermiş olacağız’’ dedi.
Karaköse’nin konuşmasının ardından projeye ürettikleri el sanatları ürünleriyle destek veren esnaf ve sanatkar ile çeşitli üniversitelerdeki öğretim görevlileri ile kurum yetkililerine teşekkür belgesi töreni düzenlendi.
“BİZ MANKEN OLARAK GELMEDİK’’
Çalıştay’da düzenlenen törende teşekkür belgelerinin İl Kültür ve Turizm Müdürü Karaköse, MESOB Başkanı Geriter ile çalıştay üyeleri tarafından verilmesine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahattin Akyüz tepki gösterdi. Bir kişinin iki defa belge verdiğini söyleyen Akyüz, “Biz buraya manken olarak gelmedi. Sayın MESOB Başkanı Geriter 2-3 defa belge verdi. Biz belge verme meraklısı değiliz. Ancak bu törene ben ve Akhisar İlçesi olmak üzere iki oda başkanı var. Nezaketende olsa oda başkanlarına da teşekkür belgesi verdirilir. Bizide onure edin. Ancak bize belge verdirmemeniz ayıp bir şey. Başta sayın Geriter olmak üzere, müdürümüz Karaköse’yi kınıyorum. Unutmasınlar bu projenin esas saç ayakları esnaf ve sanatkardır. Bizim üyemizdir’’ dedi. Akyüz konuşmasının ardından, Çalıştay’ın yapıldığı salonu terk etti.
Akyüz’ü gitmesini engellemeye çalışan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, “Biz sırayla herkesi çağırıyorduk belgeleri vermesi için. Ancak sayın başkanın niye bu kadar sinirlendiğini anlayamadık’’ dedi.
Akyüz’ün yaşadığı gerginliğe ise MESOB Başkanı Geriter’in yorumu ise ilginç oldu. Geriter, “Ramazan ayındayız. Sinirlerin yükselmesi normal. Orucunda son günleri. Sanırım kendisini oruç sıkmış, bu kadar gerginlik yaşandı’’ dedi.
Teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından Karaköse, proje çerçevesinde bir yıllık zaman içinde yapılanlar hakkında katılanlara bilgiler verdi.
Ulupark Aile Çay Bahçesi’nin içinde çalıştay yapılırken, proje çerçevesinde üretilen hediyelik eşyaların bir kısmı da Ulupark içinde açılan standlarda vatandaşların beğenisine sunuldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.