Manisa'da Bugün

BAŞKAN BAYBATUR: RAMAZAN BAYRAMINA BURUK GİRİYORUZ

YAŞAM

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Acının, üzüntünün ve gözyaşının hâkim olduğu Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı dramın altında Ramazan Bayramı’nı sevdiklerimizle birlikte buruk bir şekilde geçireceğiz.” dedi.

 AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, “Acının, üzüntünün ve gözyaşının hâkim olduğu Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı dramın altında Ramazan Bayramı’nı sevdiklerimizle birlikte buruk bir şekilde geçireceğiz.” dedi.


AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, Ramazan bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Başkan Baybatur, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:“Rahmet, Mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan Ayı her ne kadar ülkemizde huzur içerisinde geçse de Filistin’de, Suriye’de ve Irakta yaşayan Müslüman kardeşlerimiz zalimlerin zulmü altında acı ve gözyaşı içerisinde Ramazan ayını yaşadılar. Soma’da meydana gelen maden kazasında yaşadığımız üzüntü, Gazzeli kardeşlerimizi çoluk çocuk, genç yaşlı demeden katleden katil İsrail devletinin katliamları karşında Ramazan bayramına buruk bir şekilde giriyoruz.” 

“SOMA’DAKİ ACIMIZ NE İSE GAZZE’DEKİ ACIMIZDA AYNIDIR”

Başkan Baybatur mesajının devamında, “Geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde Soma ilçemizde meydana gelen maden kazasında şehit olan kardeşlerimizin acısı tüm Türkiye’nin acısı olarak kabul eden hükümetimiz 3 günlük yas ilan etmiş ve bir yandan da yaraları sarmak için üzerine düşen ne varsa yerine getirmeye çalışmıştı. Soma’da şehit olan madenci kardeşlerimizin yüreklerimizde ki acısı devam ederken mübarek Ramazan ayı içerisinde katil İsrail devleti tarafından çoluk çocuk, genç yaşlı demeden Gazzeli kardeşlerimizi katletmesi acımızı daha da arttırdı. Her zaman Filistin’e sahip çıkan hükümetimiz Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek için 3 günlük yas ilan edilmesi kararı almıştı. Bizim için Soma’da yaşanan acı ne ise Gazze’de yaşanan acıda aynıdır. Bu durum bizim bir olduğumuzun, beraber olduğumuzun ve kardeş olduğumuzun bir göstergesidir.”ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKLERİMİZİN HAYIR DUALARINI ALMALIYIZ”

“Acının, üzüntünün ve göz yaşının hakim olduğu Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı dramın altında Ramazan Bayramı’nı sevdiklerimizle birlikte buruk bir şekilde geçirmeye çalışacağız.”diyen Başkan Baybatur mesajını şöyle tamamladı; “Müslüman kardeşlerimizin çektiği üzüntü ve sıkıntıları hiçbir zaman unutmamalı, kırgınlıklara, dargınlıklara son vermeliyiz. Mübarek Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız. Büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü alıp, hayır dualarını almalıyız. Birlik ve beraberlik içinde yaşamanın huzur ve mutluluğunu derinden hissettirerek geleceğimize güvenle bakacak bu günleri yaşamalıyız. Kan ve göz yaşı içinde yaşayan Müslüman kardeşlerimiz başta olmak üzere, aziz milletimizin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nın tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni eder, kan ve göz yaşının bir an önce durmasını yüce Allah’tan dilerim.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.