Manisa'da Bugün

Beyaz Masa'dan ilginç talepler

YAŞAM

MANİSA'nın merkez Yunusemre Belediyesi'nde halkın sorunlarını ve isteklerini dinlemek için kurulan Beyaz Masa Birimi'ne yapılan başvurular şaşırttı. Bazı kişiler belediyeden kendisine eş bulmasını isterken, bazıları ise hayrat çeşmelerinin suyunu içmenin haram olup olmadığını sordu.

Yunusemre Belediyesi Beyaz Masa Birimi'ne gelen istek ve şikayetler hakkında bilgi veren birim sorumlusu Özlem Çatıkkaş, 2014 Eylül ayından itibaren 1551 dilekçe aldıklarını söyledi. Gelen taleplerden sadece 156'sının beklemede olduğunu kaydeden Çatıkkaş, en çok çöp toplama hizmetleriyle ilgili şikayet aldıklarını kaydetti. Çatıkkaş, "Ancak son zamanlarda bu şikayetler de azaldı. Şu anda gelen şikayetler genelde kaldırım ve asfalt onarımıyla ilgili" dedi. Beyaz Masa Birimine yapılan ilginç isteklerle ilgili bilgi veren Çatıkkaş, "Parkta yer alan çeşmeden akan suyu kullanmak helal mi haram mı diye sordular. Bu soruya hala cevap bekliyorlar. Ne iş yaptığımızı soran bir vatandaş ise kendisine eş bulmamızı istedi" diye konuştu.

İŞSİZLERE İŞ İMKANI

Beyaz Masa biriminin verdiği hizmetlere değinen Çatıkkaş, işsiz vatandaşların öz geçmişlerini alıp özel şirketlere yönlendirme yaptıklarını anlattı. Ekim ayından bu yana istihdam bürosuna 2 bin 400 CV (öz geçmiş) geldiğini aktaran Çatıkkaş, "Şimdiye kadar 150 kişi işe yerleşti. Yunusemre Belediyesi İstihdam Merkezi isimli web sayfasını kuruyoruz. İşsizler bu site üzerinden CV doldurup, hangi firmanın eleman aradığı takibini yapabilecek" dedi.

YAŞLILARI SEVİNDİREN HİZMET

Beyaz Masa birimine bağlı Aksaçlı Koordinasyon Merkezi'nden bahseden Çatıkkaş, yaşlıları istedikleri yerden alıp hastane, eczane gibi işlemlerini yaptıklarını dile getirdi. Çatıkkaş, "Yaşlı kişiler bizi arıyorlar, hastaneye götürecek kimseleri olmuyor. Aracımızla alıp hastaneye götürüyoruz ve işlemleri bitene kadar başında bekliyoruz. İşlemlerinin ardından tekrar evine götürüyoruz" diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.