Manisa'da Bugün

BÜYÜKELÇİLERE MESİR DAVETİ

YAŞAM

Manisa’da bu yıl 475.si düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Festivali öncesinde Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ile birlikte Ankara’yı ziyaret etti. Daire başkanları Büyükelçileri festivale davet ederken, davetten onur duyan büyükelçiler ise katılım sözü verdi.

Bu yıl 21-26 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 475. Uluslararası Manisa Mesir Festivali öncesinde, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz ile birlikte Büyükelçileri ziyaret etti. İlk etapta KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, ABD Müsteşarı Larry Mandey, Filistin Büyükelçisi M. Nabeel Alsarraj, Arnavutluk Büyükelçisi Genci Muçaj, Makedonya Büyükelçisi Shpresa Jusufi, Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hırastic, Kosova Büyükelçisi Avni Spahiu ve Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev ile görüşen Ustamehmetoğlu ve Eryılmaz, Büyükelçileri festivale davet etti. Büyükelçilere Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını ileten ve daha önceki yıllarda gerçekleştirilen festivaller hakkında bilgilendiren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, festivalin bu yıl daha renkli geçeceğini söyledi. Ustamehmetoğlu, önümüzdeki günlerde Ankara’ya bir ziyaret daha gerçekleştirmek istediklerini belirterek, diğer ülkelerinde büyükelçilerini festivale davet edeceklerini söyledi.

Büyükelçilerden Sıcak Karşılama

Davetten duydukları memnuniyeti ifade eden Büyükelçiler ise Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ile birlikte Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz’ın kendilerini ziyaret etmesinden onur duyduklarını söylediler. Festival hakkında bilgi sahibi olduklarını ve katılmayı çok istediklerini dile getiren Büyükelçiler, Manisa’nın ülkelerine gösterdiği ilgiden de memnun olduklarını ifade ettiler.

Onur Konuğu Kazakistan Olacak

Uluslararası Manisa Mesir Festivali’nin bu yılki onur konuğunun Kazakistan olacağını dile getiren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev’i ziyaretinde, konunun ayrıntılarını görüştü. Kazakistan’ın kendi kültürünü Manisa’ya festival boyunca yansıtmasını isteyen Ustamehmetoğlu, “Festival boyunca Kazakistan kültünü Manisa’da yaşatmanızı istiyoruz. Festival içerisinde bir akşam Kazakistan gecesi düzenleyeceğiz. Bu gecede sizlerin kültürünü festivale katılan tüm konuklarımıza tanıtma fırsatı bulacağız” dedi. Festivalin onur konuğu olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Kazakistan Büyükelçisi Zhanseit Tuimebayev ise Mesir Festivali’nin daha renkli geçmesi noktasında her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Yabancı Ülkelerin Basını Davet Edildi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Büyükelçilerden ülkelerinde görev yapan köşe yazarları ve basın mensuplarının da Mesir Festivaline getirilmesi talebinde bulunurken, festivale gelecek basın mensuplarını Manisa’da konuk etmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Eryılmaz, basın mensuplarının festivalde elde edecekleri tecrübeleri, ülkelerinde haber yapmalarının, festivalin tanıtımına katkı sağlayacağını belirtti.

Festivalin Daha Renkli Geçmesini Sağlayacağız

Büyükelçilik temaslarına yönelik bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, “Ziyaret ettiğimiz büyükelçilikler arasında daha önce festivale katılanlar var. Kendileri festivalimiz hakkında bilgi sahibiler. Bu yıl festivalin daha renkli geçmesi için bütün çabayı gösteriyoruz. Büyükelçilerimizin sıcak ilgisi ve katılım sözü vermeleri bizleri mutlu etti. Yabancı ülkelerden gelecek halk dansları topluluğu da festival boyunca gösteri yapacak. Manisalılara muhteşem bir program hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.