Manisa'da Bugün

Büyükşehirde Sorumluluk Alanları Belirleniyor

YAŞAM

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Gördes Belediye Başkanı Muhammed Akyol ile Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilecek olan yolların ve ulaşım bağlantılarının tespitinin yapılması konusunda bir toplantı gerçekleştirdi.

 MANİSA Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Gördes Belediye Başkanı Muhammed Akyol ile Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilecek olan yolların ve ulaşım bağlantılarının tespitinin yapılması konusunda bir toplantı gerçekleştirdi. İlçe belediye başkanlarıyla görüşmelerini hızla gerçekleştirdiklerini ifade eden Memiş, Manisalı vatandaşlara kesintisiz hizmet verebilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi il geneline daha iyi hizmet verebilmek adına çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Gördes Belediye Başkanı Muhammed Akyol’u makamında konuk ederek, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre, ilçelerde Büyükşehir Belediyesinin sorumluluğunda olacak yolların ve ulaşım bağlantılarının tespitinin yapılması hususunda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Kent Estetiği Dairesi Başkanı Serpil Çakır, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu, Proje Etüt Dairesi Başkanı Mimar Müge Kuğu da hazır bulundu. Gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgi veren Memiş,”5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanununun 7g maddesinde ‘Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki mahalleleri ilçe merkezine bağlayan yollar meydan, bulvar, cadde ve anayolları yapmak, yaptırmak, bakım ve onarımı ile bu yolların temizliği ve karla mücadele çalışmalarını yürütmek, kentsel tasarım projelerine uygun olarak, bu yerlere cephesi bulunan yapılara ilişkin yükümlülükler koymak; ilan ve reklam asılacak yerleri ve bunların şekil ve ebadını belirlemek; meydan, bulvar, cadde, yol ve sokak ad ve numaraları ile bunlar üzerindeki binalara numara verilmesi işlemini gerçekleştirmek Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri arasında yer almaktadır. İlçe belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiğimiz toplantılarla,Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil edilecek olan yolların ve ulaşım bağlantılarını kısa sürede belirleyerek, il geneline kesintisiz hizmet vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.