Manisa'da Bugün

Cengiz Ergün, “Medyaya Sansür Demokrasiye Darbedir”

YAŞAM

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türk Basınında Sansürün Kaldırılmasının 106. Yıldönümü ve Basın Bayramı olması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türk Basınında Sansürün Kaldırılmasının 106. Yıldönümü ve Basın Bayramı olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Toplumun gözü, kulağı ve sesi olan medya gücünün özgür bir şekilde kullanılması gerektiğini belirten Başkan Ergün, “Medya üzerinde sansürün her türlüsü, demokrasimize ağır bir darbe anlamına gelir” dedi.
Türk Basınında Sansürün Kaldırılmasının 106. Yıldönümü ve Basın Bayramı olması nedeniyle bir mesaj yayınlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Özgür basın, demokrasimizin olmazsa olmazı ve ifade özgürlüğünün teminatıdır. Toplumun gözü kulağı olan basın, kamuoyu adına sorgulama ve denetleme görevini yürütmektedir. Türk Basınında Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı olarak ilan edilen bu günün ardından geçen 106 yılda, üzülerek belirtmek istiyorum ki özellikle düşünce ve yayıncılık alanlarında özgürlüklerde sıklıkla kesintiler yaşanmış, toplumda yaşanan hemen her sorunda ‘gazeteciler’ hedefte olmuştur. Ayrıca medya üzerinde sansürün her türlüsü, demokrasimize ağır bir darbe anlamına gelir.”

Fedakarlık isteyen mesleklerden biri

Tüm medya mensuplarının Basın Bayramı’nı da kutlayan Başkan Ergün, “Dünyadaki ve ülkemizdeki gelişmeleri doğru, tarafsız ve süratli bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak toplumu aydınlatmak gibi önemli bir görevi yerine getiren basın mensupları bu görevi yerine getirirken günümüzün en dinamik ve fedakârlık isteyen mesleklerinden birisini icra etmektedirler. Basın mensupları bu zor görevi yerine getirirken aynı zamanda meslek ilkelerini ve etiğini gözetmeli, kişilik haklarına ve özel yaşama saygı göstererek doğru olmayan haberlerden kaçınmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.