Manisa'da Bugün

ÇİKOLATA AŞKI MESLEĞİ OLDU

YAŞAM

MANİSALI ev hanımı Ferah Karamanoğlu’nun, çikolata aşkı mesleği oldu. Tam bir çikolata sevdalısı olan Karamanoğlu, ithal çikolatalarla yaptığı pastalarla evini işyeri haline getirdi.

 MANİSALI ev hanımı Ferah Karamanoğlu’nun, çikolata aşkı mesleği oldu. Tam bir çikolata sevdalısı olan Karamanoğlu, ithal çikolatalarla yaptığı pastalarla evini işyeri haline getirdi. 

Peyzaj mimarlığı eğitimi alan ancak yaptığı işle mutlu olamayan Manisalı ev hanımı Ferah Karamanoğlu, çikolata sevdasını mesleği haline getirdi. 41 yaşındaki 1 çocuk annesi Karamanoğlu, ithal çikolatalarla yaptığı pastalarla Manisa’da adını duyurdu. Evinde yaptığı ithal çikolatalı özel dekorlu pastalarını internet üzerinden pazarlayan Karamanoğlu, şimdi dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi. 

Uzun yıllar boyunca çikolata ustası olmayı hayal ettiğini anlatan Karamanoğlu, İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi’nde 5 ay boyunca eğitim aldığını ifade etti. Tüm pastalarını Fransız çikolatası ile yapan Karamanoğlu, yurtdışından getirdiği özel ürünlere büyük bir ilginin olduğunu dile getirdi. Evini adeta bir atölye haline getiren Karamanoğlu, dünyanın pek çok yerinden getirdiği 300’e yakın kalıpla çikolataya şekil verdiğini anlattı. Yurtdışından ürün alabilmek ve işini sürdürmek için yabancı dil eğitimi aldığını anlatan Karamanoğlu, “El emeğiyle yapılan her şeyi çok seviyorum. 10 yıl boyunca araştırdım ve bekledim. Çocuğum oldu, her şeyi erteledim. Ama çocuğumu büyüttükten sonra eşimi çocuğumu bırakıp 5 ay boyunca mutfak sanatları akademisinde eğitim aldım. O esnada ben çikolataya aşık oldum. Çikolata aşkım benim işim oldu. Ondan sonra hep çikolata üzerine çalıştım. Ben kendimi sanatçı olarak görüyorum” dedi. 

ÖZEL SİPARİŞLE ÇALIŞIYOR

İthal çikolatalarda maliyetin çok yüksek olduğunu anlatan Karamanoğlu, özel müşterilerinin olduğunu söyledi. Peyzaj mimarlığı eğitiminde öğrendiklerini çikolatalı özel pastalarında kullanan Karamanoğlu, pastalarında hiçbir katkı maddesi kullanmadığını belirterek, “Özel siparişle çalışıyorum. Bu işi sevdiğim için yapıyorum, beni rahatlatıyor. Tüm sıkıntımı çikolata ile atıyorum” diye konuştu. 

Engelli çocuklara, kadın derneklerine pasta eğitimi de veren Karamanoğlu, ileride kadınlara pasta eğitiminin verildiği bir yer açmayı düşündüğünü dile getirdi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.