Manisa'da Bugün

Düşman İşgalinden Kurtuluş Kula'da Kutlandı

YAŞAM

MANİSA'nın Kula İlçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yılını coşkulu törenlerle kutladı.

MANİSA'nın Kula İlçesi düşman işgalinden kurtuluşunun 92'inci yılını coşkulu törenlerle kutladı.

Kula İlçesi'nde düzenlenen 92'inci kurtuluş yılı etkinliklerine Kaymakam Hakan Hakyemez, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, meclis üyeleri, daire amirleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreni ile başladı. Kula Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığı'na yapılan ziyaretlerin ardından gaziler, Kula efeleri, spor okulları ve Türk bayrakları ile giriş yapan protokol üyeleri belediye önüne gelerek vatandaşın kurtuluş bayramını kutladı.

Mehter takımının yaptığı gösterilerin ardından konuşan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 786 gün süren işgalde direnişe can katan şehitleri saygıyla andığını söyledi. Tosun, "1 Eylül'de Uşak, 3 Eylül'de Selendi işgalden kurtarılmış ve sahra toplarına da kavuşan 2'inci Süvari Tümeni Derbent-Sirge-Kula doğrultusunda yürüyüşe geçmişti. Kolordu Komutanı Fahrettin Altay bir süre sonra bu tümeni terk ederek dağ yollarından Selendi üzerine hareket etmiş ve 4 Eylül sabahı Papuçlu Köyü'ne ulaşmıştı. 786 gün süren işgalde direnişimize can katan efelerimizi, askerlerimizi bugün aynı minnet ve şükranla anıyoruz. Buruşukoğlu Mehmet Efe, Yabaayak Mehmet Efe, Menyeli Çobanoğlu Halil Efe, askerlerimiz ve vatan mücadelesindeki şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Kutlamalar, öğrenciler tarafından okunan şiirler, Manisa Büyükşehir Belediyesi halk oyunları, Kula Belediye Spor Okulu'nda eğitim alan jimnastik ekibinin gösterileri ve mehter takımının verdiği konserin ardından resmi geçit ile son buldu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.