Manisa'da Bugün

Elektronik Sigaranın Zararları

YAŞAM

Elektronik sigaranın zararları, normal sigaralara göre %95 daha azdır. Bu sonuç, yapılan araştırmalar neticesinde, kullanıcılardan alınan verilere göre belirlenmiştir. Elektronik sigaranın zararlı olmamasının en büyük sebebi, normal sigarada var olan 4000 farklı kimyasal maddenin, elektronik sigara içinde yer almamasından kaynaklanır.

Elektronik sigaranın bilinenin aksine insan vücuduna, normal sigaraya nazaran çok az bir miktar zararı bulunmaktadır. Tabi ki vücuda kimyasal bir maddenin girişi sağlıklı olarak nitelendirelemez fakat normal sigara tüketen kişiler, elektronik sigara kullanırlarsa, almış oldukları zararı bertaraf edebilirler. İyi modellerden bir tanesi olan smok al85 alien baby ürününü tercih edebilirsiniz. Kaliteli ve orjinal ürünler trelektroniksigara.com internet sitesinde mevcuttur.

Elektronik sigaranın, normal sigaraya göre zararından bir hayli fazla yararı bulunmaktadır. Bu yararları tek tek değerlendirecek olursak;

Maddi yönden fayda sağlaması
Sağlık açısından zararsız olması (normal sigaraya göre)
Sigara bağımlılığından kurtulmakta yardımcı olması
Sosyalleşmeyi engellememesi
Kötü kokudan uzaklaştırması
Kullanımının kolay olması
Geniş kullanım alanına sahip olması

Gördüğümüz üzere elektronik sigaranın, normal sigaraya göre oldukça fazla faydası bulunmaktadır. Normal sigaraların zararlarından bahsetmemize gerek yok sanırım, herkes konunun bilincinde.

Normal sigara tüketen kişinin ayırdığı bütçenin, çok çok altında bir bütçe ile elektronik sigaraya sahip olabilirsiniz. Bu sizi maddi yükten kurtaracaktır. Bu sayede çok az bir bütçe ile hem sigara bağımlılığından kurtulabilir hem de sigara keyfinizden mahrum kalmamış olursunuz.

Sigaranın zararlı maddelerini barındırmayan elektronik sigara ile normal sigaraya nazaran zararsız bir şekilde kullanabilirsiniz.

Elektronik sigara, doktorların da tavsiyesi üzerine, sigara bağımlılığından kurtulmak için kullanılan tıbbi bir araç haline gelmiştir. Bir çok doktor, sigara bağımlısı hastasına elektronik sigara kullanmasını tavsiye etmektedir. Ayrıca bu tavsiyelere uyarak, elektronik sigara kullanımına başlayan hastaların, sigara bağımlılığından hızlıca kurtuldukları yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkmıştır.

Normal sigara kullanan kişiler, sosyal ortamlarda oldukça fazla sıkıntı yaşamaktadır. Bu sıkıntıların başında sigara tüketimi için, özellikle kapalı alanların kullanılmaması nedeniyle, kişinin ortam dışına çıkmasına neden olmaktadır. Bu nedenle sigara tüketen kişiler bazen sosyal ortamlarından dışlanma gibi sıkıntılar yaşamaktadır. Elektronik sigara kullanan kişiler ise, ortamlarından ayrılmadan cihazlarını rahat bir şekilde kullanabilirler. Çünkü elektronik sigara bir tütün ürünü değildir.

Elektronik sigara, kişinin sigaranın neden olduğu kötü kokulardan korunmasını da sağlar. Sigara dumanında bulunan maddeler, kıyafetlerimize ve cildimize kolayca tutunabilir. Bu da cildimizi yıkasak da geçmeyen bir kokuya neden olur. Kıyafetlerimiz de yıkanmadan asla sigara kokmadığı haline geri dönemeyecektir. Çünkü parfümler, sigara kokusunu tamamen yok edemez. Hatta sigara kokusunun parfüm ile karışması daha kötü bir kokunun oluşmasına neden olabilir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.