Manisa'da Bugün

Fabrika işçisi sergi açtı

YAŞAM

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrika işçisi olarak çalışan Ercan Ersöz, mesaisinden arda kalan zamanlarında yaptığı model gemileri ve hat sanatı eserlerini, Kültür Merkezi Meclis Fuaye'de Manisalıların beğenisine sundu.

Manisa Valiliği, Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Yunusemre Belediyesi ve Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği işbirliğiyle düzenlenen 475'inci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde açılan sergiler, festivale renk kattı. Festival kapsamında Kültür Sitesi Meclis Salonu Fuayesi'nde açılan sergiler arasında, model gemi ve hat sanatı eserlerinin yer aldığı fabrika işçisi Ercan Ersöz'ün (35) sergisi ilgi çekti. 


İLK KİŞİSEL SERGİSİNİ AÇTI


Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada çalışan Ercan Ersöz festival kapsamında sergi açma fırsatı bulduğunu dile getirerek, festivallerin Manisa'da sanatın gelişmesine katkı sağladığını ifade etti. Ersöz, "Bu festival kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla model gemi ve hat sanatı sergimi açtım. Bu sergi ilk kişisel sergim. Yaptığım gemiler plana uygun olarak yapıldı. Hat sanatı eserleri ise Türk el sanatlarından kopyalama usulüyle yapmış olduğum kıl testeresiyle yapıldı. Ayrıca cam üzerine kumlamayla yaptığım eserler mevcuttur. Bundan sonra devamının gelmesini istiyorum. Organize sanayi bölgesinde bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum. Mesaimden arta kalan zamanlarımda gemi ve hat sanatıyla ilgilenip bu eserleri ortaya çıkardım. Evimin bir odasını çalışma atölyesi yaptım. Sergimde 8 gemi, 20 hat sanatından oluşan eserler mevcuttur" diye konuştu. 


Model gemilerin ve hat sanatı eserlerinin bulunduğu serginin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Fuayesi'nde festival sonuna kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.