Manisa'da Bugün

Güzelyurt Mahallesi’nde Çalışmalar Başladı

YAŞAM

Manisa’nın yeni yerleşim bölgelerinin oluştuğu Güzelyurt Mahallesi’nde kaldırım ve bordür çalışmaları başladı. Bölgede inceleme yapan Belediye Başkanvekili Mimar Azmi Açıkdil çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 Belediye Başkanvekili Mimar Azmi Açıkdil Güzelyurt Mahallesi’nde Manisa Belediyesi tarafından yapımına başlayan kaldırım ve bordür çalışmalarını inceledi. Başkanvekili Açıkdil’e Park ve Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır’da eşlik etti. İlk olarak çalışmaları yürüten müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Başkanvekili Açıkdil, Güzelyurt Mahallesi’nde adına yakışır güzellikle çalışmalar yapılacağının sözünü verdi. Göreve geldiklerinde mahallelerde binaların daha güzel yapılabilmesi ve cephelerinin daha düzgün olabilmesi amacıyla Estetik Kurulu oluşturduklarının altını çizen Başkanvekili Açıkdil, “Kentimizde Estetik Kurulu’ndan geçen projeler uygulanmaya başladı. Bu kurulda görev alan dokuz kişilik heyet en güzel projeleri belirliyor. Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan binaların tamamı da Estetik Kurulu’ndan geçti. Müteahhit firmalarda buraya özen göstererek güzel binalar yaptı” dedi.

Bu Bölge Geliştikçe İhtiyaçlar Çoğaldı

Güzelyurt Mahallesi’nde binaların çoğalmasıyla birlikte alt yapı ihtiyaçlarının doğduğunu ve Manisa Belediyesi olarak bu ihtiyaçları birer birer tamamladıklarını dile getiren Belediye Başkanvekili Mimar Azmi Açıkdil, “Merkezdeki çalışmalarımızı tamamlamamızın ardından çalışmalarımızı burada yoğunlaştırdık. İçme suyu ve kanalizasyon hatları daha önceden vardı. Yaklaşık yedi ay önce buranın yağmur suyu hatlarını da yeniledik” diye konuştu.

Kaldırım ve Bordür Çalışmalarına Ağırlık Verildi

Güzelyurt Mahallesi’nde öncelikle kaldırım ve bordür çalışmalarına ağırlık verdiklerinin altını çizen Başkanvekili Açıkdil, “Şehrin birçok noktasında olduğu gibi burada da kaldırımlarda yeşil bantlar yapıyoruz. Bu yeşil bantları ileride kablo döşemesi gibi çalışmalar olduğunda kolaylık olması için yapıyoruz. Ağaçlandırma, aydınlatma ve alt yapıyla ilgili her türlü tesis bu yeşil bantlardan geçiyor. Bu bölgede ki çalışmalarımıza özen gösteriyoruz. İnşallah yılsonuna kadar asfaltlama çalışmalarımızı da tamamladığımızda Güzelyurt Mahallesi’nin de bütün eksiklikleri bitmiş olacak” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.