Manisa'da Bugün

HAYDİ ÇOCUKLAR HAVUZLARA PROJESİNE YOĞUN İLGİ

YAŞAM

MANİSA Belediyesi’nin bu yaz hayata geçirdiği Haydi Çocuklar Havuza Projesi kapsamında hazırlanan yüzme havuzlarındaki hijyen koşullarına önem veriliyor. Yoğun talep doğrultusunda kontenjanların dolduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Deniz, havuzlardan yararlanan çocukların sağlık konusunda şüphe etmemesi gerektiğini belirterek, “Tüm yüzme havuzlarının hijyen kontrolleri ve gerekli ilaçlamaları yapılmaktadır. Sağlık karnesi ile yaptığımız kayıtlar dolayısıyla da velilerimizin gönüllerinin rahat olmasını diliyoruz” dedi.

 Manisa Belediyesi’nin denize gitme imkanı bulunmayan çocuklara yönelik hayata geçirdiği Haydi Çocuklar Havuza Projesi tüm hızıyla devam ediyor. Şehitler İlkokulu, Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve Ali Rıza Çevik İlkokulu bahçesinde kurulan aqua park ve yüzme havuzları, gerekli şartları taşıyarak kayıt yaptıran çocuklara hizmet veriyor. Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Deniz de havuzlarda denetim yaparak, özellikle temizlik ve hijyen konusunda yetkililerden bilgi aldı. Projenin başarılı bir şekilde yürütülmesinin yanı sıra havuzların bakım ve ilaçlamalarının eksiksiz bir şekilde yapılmasından dolayı ailelerin ve çocukların tereddüt etmemesi gerektiğini söyleyen Deniz, “Manisa Belediyesi olarak bir ilki gerçekleştirerek başlattığımız Haydi Çocuklar Havuza Projemiz yoğun ilgiyle devam ediyor. Projemizi her yıl şehrimizin farklı bölgelerinde kanallara girerek boğulma tehlikesi yaşayan çocuklarımıza engel olmak, onların yüzmeyi sağlıklı ortamda eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Kontenjanlarımız dolu bir şekilde devam eden projede çocuklarımızın sağlıklı, temiz ve ilaçlamaları eksiksiz hazırlanan havuzlardan faydalandıklarını belirtmek isterim. O açıdan gerek ailelerimizin gerekse çocuklarımızın tereddütü olmasın. Manisa Belediyesi olarak ücretsiz olarak verdiğimiz bu hizmetin kaliteli, sürdürülebilir ve memnun edici olmasına özen gösteriyoruz” diye konuştu.

Tüm Sağlık Tedbirleri Alındı

Haydi Çocuklar Havuza Projesi kapsamında havuz ve aqua park sistemlerinin temin edildiği Dolphin Akademi’nin Ege Bölge Sorumlusu Murat İnce, havuzların çalışma sistemine yönelik şu şekilde bilgi verdi, “Havuzlarımız çift motor filtre sistemi ile 24 saat aralıksız çalışmaktadır. Sabah, öğle ve akşam olmak üzere havuzların dip temizlik çalışmasını yapıyoruz. Yani kullanılmış suların yerine temiz suyu aktarıyoruz. Bunun yanı sıra ilaçlamalar konusunda da oldukça titiz bir çalışma yürütüyoruz. Havuzlar hafta sonları çalışmadığı için şoklama uygulamamızı da hafta sonları yapıyoruz. Çocukların sağlıklı sudan faydalanmaları adına yosun önleyici ve söktürücüler kullanıyoruz. Her okul bahçesine kurduğumuz seyyar duşların yanı sıra suya girmeden önce çocuklar ayaklarını dezenfektan teknesinde temizliyor. Yüzlerce çocuğun periyodik aralıklarla faydalandığı havuzların sağlık kurallarına uygun bir şekilde temizlendiğini belirtmek isterim” İnce ayrıca projeden yararlanan tüm çocukların sağlık raporu olduğunu hatırlatarak, firma olarak sağlık koşullarına yönelik tüm önlemleri aldıklarını belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.