Manisa'da Bugün

HAYRULLAH SOLMAZ UYARDI

YAŞAM

Solmaz: Boşa harcadığımız 5 gram yakıtın hesabını yapmalıyız

 Manisa İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa İl Özel İdaresinin 2013 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda çok önemli bir konuya dikkat çekti. Başkan Solmaz, resmi araç şoförlerinden araçlarının park halindeyken mutlaka kontak kapatmaları gerektiğini söyledi.

Başkan Solmaz, “Bu devlet bizim makam araçlarımıza insanımıza hizmet edelim diye akaryakıt veriyor. Kendimiz için yakalım diye vermiyor. Resmi araçları kullanan şoförlerimiz araçları park halindeyken mutlaka kontak kapatmalı.”dedi.

Manisa İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları aralıksız olarak devam ediyor. 2013 yılı İl Özel İdaresinin bütçesinin görüşüldüğü toplantı öncesinde gündem dışı konuşan İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz, çok önemli bir konuya değindi. Solmaz konuşmasında şunları söyledi; “Bu gün bir dostumuzun yani Manisa Halk Sağlığı Müdürü Sayın Ziya Tay’ın annesinin vefatı nedeniyle önce cenaze namazını kılmaya ardından merhumeyi defin etmeye gittik. Orada gördüğüm bir manzara vardı ki adeta içler acısıydı. Cenaze törenine katılmak üzere gelen kamu kurum ve kuruluşlarımızın daire müdürlerine ait makam arabalarının harıl harıl çalıştığını gördüm. Bu yaktığımız akaryakıt milletimizin akaryakıtı, devletimizin akaryakıtı. Devletimizin Manisa’daki bütün kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinden ve şoförlerinden bir ricada bulunmak istiyorum. Araçlar park halindeyken mutlaka kontak kapatılmalı. Kurum amirlerimiz ve şoförlerimizin buna dikkat etmesini istiyorum.”

Manisa’nın sakin ve huzurlu bir il olduğunu vurgulayan Başkan Solmaz, “Burası her an savaş tehlikesinin olduğu, her an bombalama tehlikesinin olduğu veya halk hareketinin olduğu bir yer değil ki. Burası yani Manisa İlimiz 81 vilayetimizin içinde yer alan sakin huzurlu bir ilimizdir. Tasarruf yapılıp hizmetler için gayret sarf edilen bir dönemde bunlara dikkat etmeli hatta ve hatta yüz gram akaryakıtın bile hesabını yapmalıyız. Gerekiyorsa şehrimizi karış karış dolaşarak beş yüz litre akaryakıt yakalım ama boş yere de beş gram dahi akaryakıt yakmayalım. Bu konuda daire müdürlerimizden ve şoförlerimizden azami bir gayret göstermelerini istiyorum. Şunu unutmayalım ki yaktığımız her gram akaryakıt bu garip milletimizin akaryakıtı. Bu devlet akaryakıtı bu insanlara hizmet edelim diye veriyor. Kendimiz için yakalım diye vermiyor.”diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.