Manisa'da Bugün

HGS’yi alın, yolda kalmayın

YAŞAM

Yıl başından itibaren otoban ve köprülerde KGS’nin yerini alacak Hızlı Geçiş Sistemi’ne (HGS) ait HGS kart ve etiketleri müşterilerimizce tüm PTT işyerlerinden temin edilebileceğini belirten PTT Manisa Başmüdürü Şerif Kaçmaz, vatandaşlara HGS almaya davet etti.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın otoyol ve köprü gişelerindeki akışı hızlandırmak için uygulamaya başladığı Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) yeni yılda KGS yerinin tamamen alacak. Yıl başından itibaren KGS kartlarıyla köprü ve otoyollardan geçiş yapamayacak vatandaşlara seslenen PTT Manisa Başmüdürü Şerif Kaçmaz HGS temininin PTT şubelerinden yapılabileceğini hatırlattı.

Karayolları Genel Müdürlüğü ile PTT arasında imzalana protokol ile Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kurulması ve işletilmesi yetkisinin PTT’ye verildiğini ifade eden Kaçmaz, “Otoyollarda kuyrukların önlenmesi, vatandaşlarımızın hizmeti en kısa sürede ve ucuz şekilde alabilmesi için HGS sistemi çok önemli. Yeni yılla birlikte KGS tamamen kalkacak ve yerini HGS alacak. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için PTT şubelerinden sistemi bir an önce almalılar” dedi. Kaçmaz, HGS kartlarının PTT’nin otoyol ve köprü girişlerinde 29 ayrı noktada kurulan PTT gişelerinden de satın alınabileceğini ifade etti.

Araç üzerinde bulunan etiketlerin otoyol şeritlerinde okuyucu anten tarafından okunarak giriş ve çıkış verilerinin oluşturulmasına dayanan toplam 10 milyon TL’ye mal olacak HGS sistemi için vatandaşlar sistemin kartını 15 TL, sistemin etiketini ise 5 TL karşılığında PTT şubelerinden alabilecek

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.