Manisa'da Bugün

HİRAŞ REKLAM MANİSA'YA BİR MARKA DAHA KAZANDIRDI!

YAŞAM

Manisa’da 19 yıldır reklamcılık sektöründe hizmet veren HİRAŞ Reklam bir yıllık AR-GE çalışmasının sonucunda CLETECH Markasıyla ürettiği Dijital Bilgilendirme Sistemlerini ilk olarak KENT EXPO Fuarında sergiledi

 Fuarın en dikkat çeken ürünleri arasında yer alan CLETECH panelleri dışında tamamen Manisa Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinde bulunan HİRAŞ’a ait fabrikada üretiliyor. Konu hakkında görüşlerini aldığımız firma ortaklarından Murat Kümüştekin “CLETECH Markası bir yılı aşan çalışmanın eseri. Güney Kore’den ithal edilen paneller dışında tüm ürün kendi fabrikamızda üretilmekte. Ürünlerimiz kapalı alanlarda hem kamu kuruluşları hemde özel sektör firmalarını için bir kolaylık.” dedi.
Yerli üretim olmasını fiyat rekabeti açısından avantaj getirdiğini ifade eden Murat Kümüştekin “Reklamcılıktan gelmemizden dolayı ürünlerimiz oldukça dekoratif. Yerli üretim olmasından dolayı da uygun fiyatlı. Hem görsel açıdan hem de fiyat açısından firmamız tercih sebebi oluyor.
Kiosk, Totem ve Dokunmatik Masa’da çeşitli alternatiflerin bulunduğunu söyleyen Kümüştekin ürünlerin dokunmatik de sabit ekranlı da kullanılabilen ürünlerin kent yaşamını kolaylaştıracağına ve özel şirketlere tüketiciye anında ulaşma imkanı sağlayacağına dikkat çekti.
“YENİLİKLERİ İYİ TAKİP EDİYOR, ÜLKEMİZE KAZANDIRIYORUZ”
“Aslında ürünlerimizi reklamcılığın devamı olarak görüyoruz. Sonuçta biz açık alanda bir çok reklam yüzeyi kullanarak işimizi yapıyorduk. Gelişen teknolojiye neden ayak uydurmayalım dedik ve ürün reklamı hazırladığımız alanları dijitalleştirdik. Yurtdışında dijital bilgilendirme sistemleri oldukça yoğun olarak kullanılmakta. Ancak Türkiye’de bu konuda bir açık olduğunu gözlemledik. Böylece teknolojiyi takip ederek bir yıllık bir Ar-Ge sürecinin ardından üç ürünü tamamladık. Ürünlerimizin en büyük özelliği tamamen yerli üretim olmasıdır. Sadece ekran panelleri ithal ediliyor. Onun dışında her ayrıntısı Manisa’da üretiliyor. Metro istasyonlarında, havaalanlarında benzer ürünler var. Ama hepsi ithal ürünler.”
“KAĞIT VE ZAMAN İSRAFI SONA ERECEK”
KENT EXPO Fuarı’nın yeni ürünleriyle katıldıkları ilk fuar olduğunu ve amaçlarıyla da birebir örtüştüğünü ifade eden Kümüştekin, fuarın kioksları, masa ve ayaklı totemleri nihai tüketicilere ulaştırmak için önemli bir yol olduğunu söyledi.

Ürünlerde ekrandaki bilgi akışının hem sabitlenebilir, hem de dokunmatik olabildiğini aktaran Kümüştekin, anında veri güncellemesi ve tek bir merkezden tüm şehre ya da ülkeye yayın yapabilme imkanı bulunduğunu belirtti. Ürünlerin en önemli özelliğinin çevreye duyarlılığı olduğunu söyleyen Kümüştekin, “Billboardlarda kağıt kullanılıyor. Biz bu sistemlerle kağıt israfı sona erdirdik. Ayrıca özel sektördeki kampanyaları en kısa zamanda tek merkezden tüketiciye ulaştırabildiği için zaman kaybını önlüyor” diye konuştu.
HEM KAMU HEM DE ÖZEL SEKTÖRÜN KULLANABİLECEĞİ TASARIMLAR
Kioks ve totem modellerinin hem kamu hem de özel sektör tarafından kullanılabileceğini anlatan Kümüştekin, ürünlerle ilgili şunları söyledi: “Kioks modelini bir otelde kullanabilirsiniz. Rehber yerine çevredeki tüm ören yerlerini ve antik kentleri tanıtan filmler yükleyerek misafirlerin gitmek istedikleri yerle ilgili bilgi alması sağlanabilir. Kamu kurumlarında TC kimlik numarasını girerek vatandaşların vezneye gitmeye gerek kalmadan işlerini halletmesi için de uygun bir ürün. Kent içi ulaşımda otobüs ya da metro istasyonunda otobüs güzergahlarını ve durağa geliş saatlerini öğrenebilirsiniz.
Totem dediğimiz ürünlerde de farklı tasarımlar ve üç boy alternatifi var. Bunlar da sabit ve dokunmatik olarak kullanılabiliyor. Bu üründeki amaç, duyuruları ve kampanyaları kentlilere hızlı bir şekilde ulaştırabilmek. Billboardların aktif ve dijital şekli olarak da görebiliriz.”

Önümüzdeki süreçteki fuar takvimlerinin yoğun olduğunu söyleyen Kümüştekin “Aralık ayında İstanbul’da SIGN2012 Fuarına ve CEBİT 2012’ye , Ocak ayında Hollanda’da ISE Fuarına katılacağız. Ürünlerimizi iç ve dış piyasaya sunacağız. Ayrıca fabrikamızda ki Showroom’umuzda da ürünlerimizi sergiliyoruz.” dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.