Manisa'da Bugün

İstanbul'daki yurtlarda evinizdeymiş gibi huzurlu hissedebilirsiniz

YAŞAM

Gurbete çıkan ne kadar insan varsa ortak bir derttir memleket özlemi. Havasını, suyunu, taşını, toprağını özlersin. Hatta ve hatta “köpeğini bile özlemek” deyimi bu hasretin ne denli içre geçtiğini en güzel şekilde ifade eder. Bu hasretliği daha basite indirgersek eğer yakın bir yere de kalmaya gitsek, ortak bir söylem vardır ki o da “insanın evi gibisi yok”. Hal böyle olunca da oteller, pansiyonlar, yurtlar vs. gibi merkezler insanı evinde hissettirmeye yönelik çalışmalar yapıp reklamlar tasarlamıştır. Nadiren bir otelde ya da pansiyonda uzun süre kalınır. Ancak yurtlar ekseriyetle uzun mesailerin harcandığı, gerçekten ev olan mekanlardır. Ülkemizde devlet yurtlarının kalite çıtasını yukarı çekmesiyle, özel yurtlarda da haliyle bir fazlası gözlenmeye başladı. Hatta şu an bir yurtta yirmidört saat sıcak su olması, ya da spor salonu olması, internet olması ve benzerleri gibi hizmetler lüks olmaktan ziyade, olmadığı takdirde kalite puanınızı düşürecek kriterler olmaya başladı. Kız öğrencilere yönelik çıkan yurt haberleri güvenlik standartlarını da yukarı çekti. Alınan tedbirler teknoloji ile birleşti ve ekstra güvenlik yurtlarda tercih sebebi olmaya başlandı. Kız öğrenciler dedim çünkü toplumumuzda yaşanılan kötü hatıralar neticesinde, başka ilde okula gidecek bir kız öğrenci için ilk öncelik güvenlik oldu.


İstanbul gibi milyonların sığamadığı dev bir kentte, üniversite sayısının fazla olması, yurt sayılarını da doğru orantılı olarak arttırmıştır. İstanbul kız yurtları açısından da gayet zengin ve rekabet içerisindedir. Dedik ya ilk önce güvenlik. Güvenliği tüm yurtlar hemen hemen üst dereceye almış durumda. Bundan sonrası müşteri kapma yarışı. Bazı yurtlar okula olan yürüme mesafesi ile övünerek diğerleri ücretsiz servisler ile bu açığı kapatıyor. Bazısı fitness salonları eklerken, diğerleri ekonomik oluşuyla cezbediyor.


Sizlere temin ederim ki eğer İstanbul'da üniversite kazandıysanız; İstanbul kız yurtları sizi kazanabilmek adına elinden geleni yapacaktır. Bu rekabet ortamı firma sahiplerini zora soksa da aslında rekabetin oluşu daha kaliteli işlerin ortaya çıkmasına ve gerçekten işini güzel yapanı yukarı taşımasına vesile oluyor. Böylelikle ebeveynler derin bir oh çekiyor. Öğrenciler evlerinde bulamadıkları konforu ve lüksü yurtlarda buluyor. Hatta ilginç bir durum daha var. Bir zamanların modası olan arkadaşlarla eve çıkmak, git gide azalarak yerini yurt yaşamına bırakıyormuş. Bazılarının gözünün önünden o sefalet bir an geçti bile. Gülümseten anılar ya neyse.


Büyükşehirlerin, üstün okulların, kaliteli yurtları oluyor haliyle. İstanbul'da da her kesime uygun yurt bulmak bugün çok kolay. Çünkü düzen ayağına gitmekten, ayağına gelmesine doğru dönüşüm içerisinde.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.