Manisa'da Bugün

Kötü Kokuya Önlem Alınıyor!

YAŞAM

Manisa Saruhanlı ilçesine bağlı Mütevelli Beldesinde faaliyet gösteren Güres Group, Yumurta Üretim Tesislerinin çevreye yaydığı kötü kokunun en aza inmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

Konu ile ilgili yumurta çiftliğine incelemede bulunmak ziyarete gelen Saruhanlı Kaymakamı Kadir Kestel Otcu ve beraberindeki heyete,Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres tesisleri gezdirdi. Kaymakam Otcu’nun ziyaretine, Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen İlyas Pekdemir, İlçe Tarım Müdürü Aytekin Yaralı, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ali Özer, Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar, İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Baltacı ve Develi Köyü Muhtarı Hüseyin Göksu eşlik etti.
Yumurta Üretim Tesisi, Yumurta Tasnif ve Paketleme Servisi, Organik Gübre İşletim Merkezi gibi bölümleri gezen Kaymakam Otcu ve beraberindeki heyet daha sonra toplantı salonuna geçerek tesis hakkında sinevizyon gösterisini izledi.

Güres Group Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, şimdiye kadar çevreye yayılan kötü kokunun hayvan gübresi olduğunu ve dışarıya dökülen hayvan gübresinin karışımı sırasında çevreye yaydığı kokudan kaynaklandığını söyleyerek gerekli önlemleri alacaklarını anlattı.
Güres, sözlerini söyle sürdürdü; “Bir hayvan çiftliğinde kokunun sıfır olmasını beklememek lazım. Ne kadar ekstra önlemler alsanız dahi mutlaka bir koku olacaktır. Ama biz burada yeni yapacağımız çalışmalarla vatandaşlarına endişe ve şikayetlerini en aza indirmek için de gerekli çalışmalara başladık. Dünya’nın hiçbir yerinde hayvan çiftliğindeki kokular sıfır değildir. Bütün hayvan çiftliklerinde bir koku vardır. Biz de elimizden gelenin en iyisini yaparak kokuyu minimize bir seviyeye indireceğiz"
Konuşmasında Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mütevelli ve Koldere Beldelerinde Güres’in kurduğu tesislerin sadece Saruhanlı ve Manisa da değil tüm Ege Bölgesi ve Türkiye için ciddi bir ekonomik katkı sağladığına dikkat çekti.
Son dönemde yumurta üretim tesislerinden kaynaklanan kötü bir kokunun zaman zaman şikayet konusu olduğunu belirten Kaymakam Otcu, “Yapılan yeni yatırımlar ile en son teknoloji kullanılarak söz konusu kokunun asgari seviyeye indirilmesi için Güres Group tarafından ciddi bir çalışmanın yapıldığını ziyaretimiz sonucunda yerinde gördük" dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.