Manisa'da Bugün

Lokma Döktürmek

YAŞAM

Lokma döktürme geleneklerimizde önemli gün ve gecelerde yaptırılmakta ve bazen de dini sebepler ile yaptırılmaktadır.

Lokma, şerbetli veya şerbetsiz olarak karşımıza çıkan bir tatlı türüdür. Elbette şerbetsiz olanına tatlı demek pek mümkün değildir, genellikle ona pişi deriz. Halk arasında oldukça yaygın olan bu tatlı türü ilk olarak 1400’lü yıllarda ortaya çıkmış olsa da bize Osmanlı devletinden kalma bir alışkanlığın devamı olarak geçmiştir. Lokma döktürme geleneklerimizde önemli gün ve gecelerde yaptırılmakta ve bazen de dini sebepler ile yaptırılmaktadır. Bu nedenle döktürüldüğü zamanlarda oldukça dikkatli olunması gereken bu tatlı ile birlikte sizlerde arzuladığınız hizmete ve sevaba kavuşabileceksiniz.

Lokma dağıtımının yapılması günümüzde sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Lokmacı İstanbul ile birlikte sizlerde bir sipariş sonrasında özellikle dini sebeplerden dolayı lokma döktürebilirsiniz. Bunun yerine ise genellikle şu işler içinde lokma dökümü yapılmaktadır.

Ölen bir kişinin ölüm yıl dönümlerinde veya 40’ı gibi özel günlerde cami çıkışlarında, Cuma günleri veya kandil zamanlarında cami çıkışlarında, Düğün, nişan, söz, sünnet ve kına gibi organizasyonlarda, İşyeri açılışlarında, Yeni bir ev satın aldığınız zamanlarda, Hastanede yatan bir kişinin iyileşmesi için sevap işlemek istediğinizde, Nazarları başınızdan kovmak için lokma döktürülür.

Lokmacı kiralama ile birlikte sizlerde son derece güzel bir iş yaptırabilirsiniz.

Lokma Neden Döktürülür?

Lokma başınızdan belaları savmak, bir kişinin başında bulunan hastalıktan kurtulmak ve ölen kişileri yattıkları yerde sevaba mazhar olabilmeleri için döktürülür. Bunun yanında en başlıca döktürme nedenleri bunlardır. Günümüzde ise oldukça kolay bir şekilde dağıtımı gerçekleştirilen bu tatlıyı mobil lokma araçları ile birlikte başarılı bir organizasyon sonucunda dağıtımını yaptırabilirsiniz. Lokmacı İstanbul tarafından yapılan bu hizmetlerdeki esas amaç hayırlara vesile olmaktır.

Fiyat olarak da günümüzde bir hayli ekonomik bir tatlı türü olan lokma, aynı zamanda hijyenik bir tatlıdır. Yapımında el değmemiş olması ve tamamen makineler ile birlikte üretilmesinden dolayı son derece sıklıkla kullanılır. Sizlerde bu tatlıdan yaptırmak isterseniz eğer firmamıza bir telefon etmeniz yeterli olacaktır. Söylediğiniz gün ve saatte firmamız yetkilileri organizasyon için hazır bir şekilde sizi bekliyor olacaktır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.