Manisa'da Bugün

Mahallelinin 15 aylık içme suyu sıkıntısı

YAŞAM

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde büyükşehir yasasından önce köy olan Balıbey-Çolaklar mahallesinin sakinleri, içme suyu hattının arızalı olması yüzünden 15 aydır su kesintisi yaşadıklarını belirterek sorunun çözülmesini istedi.

Büyükşehir yasasından önce köy olan Balıbey-Çolaklar mahallesinin sakinleri, içme suyu hattının arızalı olması yüzünden 15 aydır su kesinti yaşadıklarını belirtti. İlçe ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını söyleyen mahalle sakinleri, buna rağmen sorunun hala çözülmediğini kaydetti. Mahalle sakinlerinden Mehmet Bozkurt, "Belediyeye on sefer gittik. Belediyeden 'tamam geliyoruz' diyorlar; ancak, gelmiyorlar. Evimizdeki su ihtiyacımızı karşılamak için sırtımızda kuyulardan bidonlarla su taşıyoruz" dedi.
Mağdur olduğunu belirten bir diğer vatandaş Zekeriya Aslan, "Çok sıkıntı çekiyoruz. Köyümüz Kerbela'ya döndü. Kuyulardan sırtımızda bidonlarla, kovalarla içme suyu taşımak zorunda kalıyoruz. Yetkililer biran önce sorunu çözsün" dedi. 
Lise 11 sınıf öğrencisi Reyhan Bozkurt, "Yerel seçimlerden sonra sadece iki gün suyumuz aktı. Daha sonra bir daha su akmadı. Babam ve mahalle sakinlerimizin belediyeye müracaatları oldu. Hala ilgilenilmiyor. Ben Salihli'de okuduğum için hafta sonları evime gelebiliyorum. Annem ve babam sırtında kuyudan evimize su taşıyor" dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.