Manisa'da Bugün

MANİSA KENTSEL DÖNÜŞÜMDE 6'NCI SIRADA

YAŞAM

MANİSA'da kentsel dönüşüm hamlesi meyvelerini vermeye başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, 2013 yılının Haziran ayından itibaren kentte 689 riskli bina tespiti yapıldığını, bunlardan 270'inin yıkıldığını söyledi.

 MANİSA'da kentsel dönüşüm hamlesi meyvelerini vermeye başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, 2013 yılının Haziran ayından itibaren kentte 689 riskli bina tespiti yapıldığını, bunlardan 270'inin yıkıldığını söyledi.

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye genelinde 6'ıncı sıraya yükseldiklerini söyledi. Türkiye genelinde sıralamada İstanbul, İzmir, Eskişehir, Ankara ve Antalya'dan sonra Manisa'nın geldiğini açıklayan Yılmaz, istenilen düzeye ulaştıklarını dile getirdi. Yılmaz, kentsel dönüşüm kapsamında binası risk oluşturan vatandaşlara çağrı yaparak, tespit yaptırmak için için biran önce başvurmalarını istedi. Yılmaz, "Şu an Manisa olarak istenilen düzeydeyiz. Birçok il daha alan bazında çalışmalara başlamadı. Yaptığımız çalışmalar ile iyi bir çıkış yakaladık. Ekonomik ömrünü tamamlamış ve riskli yapıların mutlaka yıkılarak yeniden yapılması gerekir. Yıkılma riski olan binalar eninde sonunda yıkılacak. Vatandaş binalarının tespitini mutlaka yaptırsın. Vatandaşımızın sağlıksız binalarda yaşamaya devam etmesine göz yumamayız, yummayacağız. Modern şehirler kurmamız gerekiyor. Tüm binaların kontrol edilmesini sağlayacağız. Kanun, öncelikle vatandaşımızın kendi dönüşümünü kendisinin yapmasına imkan verecek şekilde çıkarıldı. İsteyen vatandaşımız, riskli evini kendisi yıkacak ve yenisini de yine kendisi yapacak. Parası yoksa kredi alabilecek. Evinin yıkıldığı sürede oturacak yeri yoksa da devlet kira yardımı yapacak" dedi. 

Yılmaz, kentsel dönüşüme başvuran vatandaşların her türlü vergiden muaf tutulacağı bilgisini de vererek, riskli bina tespiti yapılan binaların ilçelere göre istatistiklerini paylaştı. Manisa'da 689 riskli bina olduğunu bunların dağılımını ise şöyle olduğunu ifade etti:

"Merkez ilçede 286 , Akhisar'da 133 adet, Salihli'de 69, Saruhanlı'da 37, Soma'da 58, Turgutlu'da 68, Alaşehir'de 12, Demirci'de 9, Kula'da 9 geriye kalan diğer ilçelerde de 8." 

Yılmaz, bu binalardan 270'inin yıkımını gerçekleştiğini kaydetti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.